European Medical Foundation | O SUTA DE REGULI PENTRU A NU NE IMBOLNVI - BY MARIO MICHELANGELO STROMILLO

EUROPEAN MEDICAL FOUNDATION

                   "HIPPOCRATES"

ATHENEUM COLLEGE OF MEDICINE

European Medical Foundation is a member of World Federation of Research Institutes of Washington USA

 Rss
Pagina principala / Noutati editoriale / Actualitati medicale / Cercetare / O SUTA DE REGULI PENTRU A NU NE IMBOLNVI - BY MARIO MICHELANGELO STROMILLO
 

O SUTA DE REGULI PENTRU A NU NE IMBOLNVI - BY MARIO MICHELANGELO STROMILLO 

Cu foarte mult timp in urma, atat de indepartat incat mintea umana nici macar nu si-l poate imagina, Universul s-a format din nimic altceva decat dintr-un Gand.

 

Fiecare fiinta umana este creata ca si energie, careia ii este dat un nume sau un numar astfel incat sa poata fi recunoscuta in orice parte a Cosmosului, chiar si atunci cand aceasta devine materie, ca urmare a necesitatii si evolutiei spirituale.

 

Din pacate Oamenii se imbolnavesc, iar atunci Acestia incearca sa-si ingrijeasca propriul corp material de bolile care se formeaza, cauzate de un dezechilibru al fortelor si de multi factori materiali: hrana, aer, apa, serviciu, mediu, imbracaminte, etc ....etc....dar vindecarea va avea loc doar daca „bolnavul” va reusi sa reechilibreze spiritul cu corpul, ce poseda rolul de invelis al inteligentei, care este energia.

 

Este important de subliniat faptul ca si formularea fiecarui gand si fiecarei idei duce la eliberarea de energie. In orice emotie, orice sentiment afectiv, impuls de dragoste sau ura, exista un element stimulator sau mai bine spus un aspect energetic. Nu exista idei separate, reprezentatii pure, orice idee reprezentand o forta si in consecinta conceptia idee-forta este pura realitate.

 

Bolile reprezinta ultimul stadiu fizic al unei suferinte de ordin material, acestea fiind in realitate cauzate de un dezechilibru energetic pasiv, astfel incat organele isi scad gradual activitatea pana la incetarea completa a acesteia.

 

Daca de exemplu mai multe persoane se aduna si emana cu ajutorul mintii energii pozitive in scopul realizarii unei idei sau a unei reusite cu privire la o vindecare, forta cosmica creste, creand vartejuri de energie curata si luminoasa,  care va inlatura intunecimea ce infasoara orice fiinta bolnava.

 

Energia produce o crestere spirituala si schimba calitatea vietii, pentru persoana insasi dar si pentru ceilalti; persoana „bolnava” va ajunge la punctul in care nu va mai avea nevoie de medicamente, care chiar daca atenueaza simptomele in anumite tulburari, provoaca daune mai mult sau mai putin devastatoare altor organe.

 

Reechilibrarea energetica a unui pacient se poate efectua atat pentru dureri mai mici, cat si pentru boli grave, in toate cazurile fiind un stimulent pozitiv pe calea vindecarii, un factor favorizant excelent al relaxarii complete si al somnului. Aceasta, prin intarirea si reglarea circulatiei energetice din toate zonele corpului, porneste procese de dezintoxicare in vederea eliminarii toxinelor, alina durerea acuta si cronica, regenereaza tesuturile si induce o stare de relaxare profunda. Reglarea circuitului energetic reactiveaza sistemul endocrin, limfatic, circulator, digestiv, urinar, revitalizeaza sistemul nervos si neurovegetativ, intareste sistemul imunitar, restabilind echilibrul energetic general al organismului, combate in mod eficient efectele cauzate de o alimentatie gresita, de poluare, stres...

 

Numarul terapiilor poate varia in functie de tulburarile de care sufera pacientul, putand recurge la mai multe, obtinandu-se rezultate chiar si lucrand de la distanta. Aceste afirmatii ar putea insemna pentru multa lume o adevarata nebunie sau fantazie extrema, dar ajunge sa consideram ca putem face inconjurul Universului cu gandul si intoarce inapoi intr-o secunda, avand in acelasi timp capacitatea de a rezolva probleme de dezechilibru energetic, cauzate de noi insine sau de altii.

 

Terapeutul poate conduce nenumarate experiente lucrand doar cu mintea, care este centrul vietii de la care pornesc toate gandurile noastre, care au capacitatea de a modifica realitatea.

 

Cauzele principale ale bolilor sunt egoismul, dorinta si pasiunea pentru forma materiala, de fapt tot ceea ce se manifesta pe plan fizic, psihic si mental isi are originea in planul moral. Durerea joaca rolul de a restabili armonia, aceasta nefiind cunoscuta in planurile mai inalte ale vietii, exista pe pamant, unde sufletele sunt prizonierele materiei si ne ajuta sa reflectam si sa ne schimbam: suferim pentru ca nu am evoluat.

 

Este important sa ne amintim faptul ca gandurile noastre fac parte integranta din starea de bine, intrucat daca noi emanam continuu ganduri pozitive de bucurie, dragoste, ganduri bune, vibratiile active ne ajuta sa ramanem mereu sanatosi; daca, in schimb, nutrim idei pasive, gandindu-ne la durere, la rau, la ura, vom crea un dezechilibru energetic si in consecinta suferinta si durere.

 

Omul va trebui sa inteleaga ca nu exista separare, ci doar unitatea unui intreg, ce reprezinta Dragostea Universala.

 

Nasterea are rolul de a duce fiecare fiinta sa calatoreasca in timp, pentru ca din necunoasterea vietii sa ajunga la cunoastere si adevar pe care si le insuseste prin intermediul timpului si a locurilor existentei sale.

 

Trebuie sa intelegem ca omul este mai intai de toate Spirit, corpul reprezentand invelisul sufletului, necesar existentei pamantene, un fel de imbracaminte!

 

Fiinta umana este o structura compusa din diferite tipuri de energie si poseda stadii superioare si spirituale, cu posibilitati de evolutie, deci cunoasterea acesteia nu poate fi exprimata doar in termeni strict stiintifici.

Nu exista deci niciun instrument de masura mai bun decat fiinta umana, care poseda in ea insusi cele mai capabile si complexe si mai ales cele mai subtile organe senzoriale. Instrumentele externe create de ea insasi reprezinta in definitiv o completare referentiala si partiala.

In cazul in care aceasta va progresa in purificarea instrumentelor sale interioare, va produce in mod natural instrumente complementare externe mai bune.

 

Fiecare portiune de materie contine energie, materia fiind deci energie in stare potentiala sau latenta, si va deveni cinetica sau de miscare atunci cand va fi eliberata.

 

Nucleele energetice ale lui Stromillo (N.E.S.) nu fac rau, intrucat curg intotdeauna in cantitatile de care receptorul are nevoie, declanseaza autovindecarea, revitalizand corpul si mintea, restabilind echilibrul dintre diferitele parti ale fiintei umane, elibereaza blocajele energetice, elimina otrava din corp  datorita stimularii secretiilor renale, intestinale, nazale, lacrimale, curatarii urechilor si a pielii. Pot aparea atacuri usoare de febra si reaparitia simptomelor unor boli avute in trecut, este vorba de un fenomen absolut trecator, intrucat dupa purificarea corpului se revine la o stare perfecta de sanatate.

 

In semplicitatea lor, N.E.S. constituie o centrala energetica intotdeauna activa, la care poate avea acces oricine in orice moment al zilei sau in timpul liber:

Prin aplicarea zilnica a acestora, N.E.S. vor bloca multe boli in evolutie, creand astfel false probleme si ingrijorari nejustificate, dar energia devine un ajutor natural ce modifica tot ceea ce se formeaza in stare de dezechilibru energetic: dureri, boli, slabiciune fizica si psihica, insomnii, stres, etc....etc...

 

SANATATEA SI LEGILE SALE

 

Toti, impreuna cu medicii, consideram ca stim ce inseamna SANATATE, dar cand cerem cuiva sa o defineasca in mod explicit se observa o anume nesiguranta, asa cum se intampla cu tot ceea ce pare a fi evident, dar care in realitate este mult mai complicat decat se credea. Se vor obtine astfel mai multe raspunsuri, de tipul: „inseamna sa ne simtim bine”, „inseamna sa nu fim bolnavi”, „inseamna sa ne simtim in forma”, „inseamna sa nu suferim”.

Din majoritatea raspunsurilor se poate evidentia ca notiunea de sanatate este deseori subiectiva.

Ar fi oricum util sa incercam sa o definim in mod obiectiv: individul este un laborator enorm in care, in mod constant, se produc reactii de orice fel. Este o masina mare compusa din diferite organe, fiecare dintre acestea avand propria-i functie specifica, dar care de multe ori interactioneaza intre ele. Fiecare celula din corpul nostru este un laborator complet.

Starea noastra de sanatate depinde chiar de bunul mers al acestei neintrerupte activitati in intregimea sa. Dar este vorba atat de un echilibru fizic, psihic, cat si spiritual. Nenumarate studii efectuate asupra creierului, in special asupra neurotransmitatorilor, par sa demonstreze, fara niciun dubiu si cu tot mai multa claritate ca psihicul nostru, atentia noastra, memoria noastra si toate celelalte functii pe care suntem obisnuiti sa le atribuim creierului, depind de cateva reactii electro-chimice.

Deci a fi „sanatosi” inseamna a ne bucura de o senzatie de bunastare fizica, spirituala si mentala, ce deriva dintr-o functionare perfecta a tuturor reactiilor care au loc in organismul nostru si de un raport perfect intre cosmos si oameni.

 

Ar fi trebuit sa intuiti de multa vreme ca timpul si spatiul sunt dimensiuni necesare evolutiei spirituale a oamenilor si ca, pentru a le cunoaste, trebuie sa lucrati in acestea, sa va inchideti propriul corp si sufletul,  ca pe urma sa iesiti cu acesta, mai buni, mai eterici, intr-un singur cuvant: transformati.

Cand se ating anumite argumente cu privire la structura omului, interlocutorii se comporta ca si copiii bosumflati, pregatiti sa inchida expresiile vietii in formule cristalizate si restranse!

Intelegem sentimentul invidiei, dar fiti siguri ca suntem imuni la acesta; acesta obstaculeaza si deseori inchide calea pe care ajung sfaturile si ajutorul nostru.

 

 

Patogeneza „obezitatii” poate fi considerata in homotoxicologie o faza de depunere de reziduuri in mezenchim. Dintr-o examinare atenta a etiopatogenezei obezitatii, cea de tip ginoid ocupa un loc important. Aceasta forma este intalnita in special la femeile cu activitate ovariana si apare, in general, in perioada pubertatii, putand fi prezenta si la sexul masculin cand exista manifestari de hipogenitalism.

Adipozitatea in forma de tip ginoid are mai mult caracter hiperplazic.  Tesutul adipos se localizeaza in jumatatea inferioara a corpului, dincolo de linia orizontala care traverseaza buricul si cu predilectie in zona pelviana; de la aceasta zona se distribuie pana la genunchi („culotte de cheval”) sau pana la calcaie („pantalon de zuave”). Cauzata aproape intotdeauna de dezechilibre alimentare ce duc la tulburarea raportului protide/lipide, prezinta complicatii metabolice scazute, importante fiind in schimb complicatiile de ordin mecanic cum ar fi artroza, slabiciunea ligamentelor, tulburari ale circulatiei venoase, formarea varicelor si ulcerul varicos.

 

Organismul obezului contine apa in cantitati mai mici decat organismul cu greutate normala, retentia de apa, atunci cand este prezenta, putand fi considerata un episod tranzitoriu ce poate fi atribuit mai multor factori: endocrini, renali, dietetici si psihologici.

Deci, folosirea diureticelor in obezitatea comuna, poate fi considerata o eroare terapeutica care, pe langa faptul ca poate provoca posibile dezechilibre electrolitice poate duce la hiperaldosteronism si, deci, la o secretie secundara de ADH, responsabila de obezitatea rebound, printre cele mai dificile de tratat.

 

Celulita este o afectiune diferita de obezitate, a carei denumire stiintifica exacta este distrofie dermo-hipodermica. Boala nu reprezinta nicio stare inflamatoare si nicio infectie la nivelul dermei si al hipodermei ci, dimpotriva, exprima o alterare a permeabilitatii vasculare dermo-hipodermice, un aport scazut de substante nutritive si de oxigen, o acumulare de reziduuri, o reactie fibro-sclerotica asupra tesutului conjunctiv.

 

Ridurile fetei nu reprezinta expresia marcata a unui sentiment, asa cum se crede in popor, acestea sunt de fapt cauza unei imbatraniri cutanate care se exprima printr-o diminuare a tonicitatii pielii, printr-o scadere a functiilor glandelor si functiilor circulatorii, printr-o relaxare a muschilor fetei.

Toate tratamentele impotriva ridurilor au ca obiectiv regenerarea tesutului elastic. Tratamentele cele mai raspandite sunt injectarea locala  de colagen, peeling-ul, dermoabraziunea, laserul, acupunctura, ridopunctura si fito- cromopunctura lui Stromillo.

Principalele tipuri de riduri ale fetei sunt denumite astfel:

·        Ridurile aventurii

·        Riduri de reflectie

·        Riduri de oboseala

·        Ridurile sexualitatii

Cauzate de slabirea tesuturilor pleoapei inferioare.

·        Ridurile lui Venus

·        Ridurile danturii

·        Riduri sociale

·        Ridurile lui Marte

·        Ridurile lui Mercur

·        Ridurile Lunii

·        Ridurile lui Jupiter

 

Pielea este ca un ecran de televizor, imaginea apare defectuoasa atunci cand in spate exista ceva ce nu functioneaza.

Deci nu ecranul trebuie reparat, ci defectiunea care sta la baza acestei imagini defectuoase.

 

Febra este o reactie a organismului de combatere a agentului infectiei.

Febra, in cazul in care nu atinge puncte extreme, nu ar trebui sa ne ingrijoreze; este un simptom „bun”, bineinteles daca exista un diagnostic.

Cand temperatura creste, microbii sau virusii nu se mai pot reproduce. Un organism care face deseori febra, demonstreaza ca este sanatos si ca reactioneaza cu forta la agresiuni.

 

In anumite aspecte, copiii sunt mai avansati, iar alteori sunt mai in urma. Unii umbla la zece luni, dar vorbesc la treizeci, altii pronunta cateva cuvinte, dar nu prea stau bine in picioare. Nu putem spune ca este vorba de intarzieri pana: la opt luni pentru primul dinte, saptesprezece luni pentru mers, doi ani pentru vorbire.

In ceea ce priveste statura, copiii sunt „programati” dinainte; nici macar cu ajutorul terapiilor puse la punct de institutul nostru nu-si vor putea depasi limitele, dar, cu siguranta, eliminand toti factorii ce cauzeaza intarzierile, acestea vor ajuta organismul sa valorifice la maxim posibilitatile sale.

Daca nu puteti zambi, atunci invatati sa zambiti. Credeti ca nu are nicio legatura cu medicinas Va inselati, intrucat comunicarea cu ceilalti devine mai usoara si in consecinta si moralul va fi ridicat.

Din observarea si cercetarea pacientilor nostri, ne rezulta ca exista persoane triste, inchise, timide, deschise, tematoare, banuitoare, mai sunt si cele ce abia reusesc sa zambeasca: zambiti mai des. Organele voastre interne, in special stomacul, vor fi recunoscatoare.

 

Amigdalectomia este o operatie inutila si devastatoare pentru sanatatea pacientilor. Medicii igienisti stiu sa o vindece; este ilogica intrucat operatia nu modifica in niciun fel fragilitatea terenului care favorizeaza angina. Cu atat mai putin ar fi cazul sa inlaturati amigdalele hipertrofice fara angina. Amigdalele, pe langa faptul ca joaca un rol foarte important in organism, sunt considerate si santinelele cailor respiratorii superioare; inlaturandu-le, microbii ataca caile inferioare.

 

Bolile la nivel respirator, precum astmul si isteria, pot fi ajutate de arta, de culori, de muzica, de miscari ritmice si de ocupatiile ritmice – cum ar fi teserea cu fibre colorate, vorbirea sau respiratia ritmica si dansul.

 

Candva, poate, fizicienii, fiziologii si psihologii vor fi in masura sa gaseasca drumul prin acest labirint de interpretari imperfecte si nu se vor mai comporta ca orbul care a identificat elefantul (o poveste care nu are nevoie sa fie repetata) sau ca nebunul, care, la ospiciu, isi scria lui insusi scrisori. Cand psihiatrul il intreba pe pacient ce face, acesta ii raspunse calm: „Scriu o scrisoare”. Psihiatrul, satisfacut, il intreba din nou: „Cui ii este adresata scrisoareas”. Pacientul raspunse din nou linistit: „Mie insumi, bineinteles!” Atunci medicul intreba: „Si ce anume scriis” Atunci pacientul raspunse: „Nu stiu; nu am primit inca scrisoarea”.

Dilema de acest tip se numeste in Budismul Zen „legatura dubla”. Indiferent de intrebarea pe care o pune medicul,  acesta intra in dificultati din ce in ce mai mari si isi intinde singur capcana; la fel se intampla cand se reexamineaza diversele interpretari ale culorii, dictate de sistemul mintal al mai multor tipuri de indivizi.

 

1.    Pentru realist, culoarea rosie a trandafirului depinde de trandafir.

2.    Pentru fizician, culoarea trandafirului depinde de lumina reflectata.

3.    Pentru fiziolog, culoarea trandafirului este rosie cand este privit direct, dar este galbena sau gri in functie de ochiul care il priveste.

4.    Pentru psihologi, rosul trandafirului nu este altceva decat o insusire a florii, nu o caracteristica a luminii si nicio manifestare a ochilor, ci e pur subiectiv si depinde de cel care il priveste.

5.    Pentru pictor, trandafirul reprezinta creatia sa pe panza.

6.    Pentru noi, un trandafir este un trandafir: ramane un reflex semantic al modalitatii de raspuns al persoanelor.

 

Cand celulele se adapteaza unui factor de tensiune reintorcandu-se la metabolismul sau primar de evolutie, acestea nu fac altceva decat sa foloseasca intelepciunea corpului care zace adormita in modelul sau potential, structurat subatomic.

 

Gandul este vibratie, o vibratie foarte puternica, ce poate anula spatiul si timpul.

 

Omul si universul sunt alcatuiti din aceleasi elemente; acestia interactioneaza intre ei. Tratamentul trebuie sa inceapa din interior spre exterior, de sus in jos. Occidentul ataca boala din afara. Germenii sunt tratati cu medicamente: dar germenii sunt una din cauzele tulburarilor. Germenii sunt cauza sau rezultatul boliis Raspunsul la aceasta intrebare reprezinta cauza erorii medicinii comerciale pe plan filozofic.

 

Emotia este un raspuns expresiv plasmatic. Stimulii placuti sau vibratiile potrivite provoaca o emotie a protoplasmei din centru catre periferie. Dimpotriva, stimulii neplacuti, sau vibratiile gresite provoaca o emotie de la periferie catre centrul organismului. Aceste doua directii de baza ale curentilor plasmatici biofizici corespund celor doua efecte de baza ale aparatului emotional: placerea si durerea. Miscarea fizica plasmatica si senzatiile emotionale corespunzatoare sunt identice din punct de vedere functional. Sunt indivizibile. Se stie ca din punct de vedere functional nu sunt doar identice, ci si antitetice in acelasi timp, excitatia plasmatica biofizica se manifesta printr-o senzatie, iar o senzatie se exprima printr-o miscare plasmatica. Aceasta senzatie este corelata cu forta de baza a vietii insasi. O emotie placuta inseamna miscare, extindere, orientare catre un camp de crestere, o emotie neplacuta inseamna retragerea in sine insusi, a fi egocentric si inhibat.

 

Toate  bolile ar trebui tratate  cu  ajutorul actiunii atomice  a remediilor. Introducerea in  corp a remediilor  electromagnetice nu este  insotita  de  o  asimilare  fizica ci de  o explozie  atomica ce  elibereaza  energia incarcerata de rigiditatea  musculara, de  neliniste si de  o respiratie  incorecta. Cu ajutorul acestora se restabileste  activitatea  moleculara normala.

 

1

 

Mario Michelangelo Stromillo,  ca poet, a  fost  definit ca  legislatorul neanuntat al  viitorului, pentru ca  da  voce  eternelor  adevaruri care  transcend nevoile  personale  umane si  rolul istoric  al traditiei.

 

Bolile nu sunt altceva decat depolarizari magnetice si schimb de frecvente electrice.

 

Cu toate ca a fost pe larg divulgat rezultatul cercetarilor noastre capabile sa stabileasca probabilitatea de imbolnavire a unei persoane cu ajutorul studierii radioelectronicii sau metodelor derivate din aceasta, acestea sunt totusi ignorate pana acum de medici considerandu-le neortodoxe (nestiintifice!!sss).

As dori sa le reamintesc acestor soloni ai medicinei care inca resping teoria ca radioelectronica anihileaza spatiul-distanta, dar in realitate foloseste fortele care dau viata in spatiu pentru a surveni vindecarea; deci, va place sau nu, radioelectronica este astazi noua medicina a spatiului. Vibratiile devin auxiliarele medicinii radioelectronice ale spatiului, intrucat vin din pamant, fiind inradacinate in sol si in plante, in cadrul cosmosului, si din cosmos revin pe Pamant. In acest sens principiul podului spirala ar putea fi aplicat culorii: culoarea leaga Pamantul, viata plantelor, animalele si omul cu Universul. Culoarea evolueaza ca o spirala sau ca o vita de vie, iar efectele culorii produc schimbari la toate nivelurile prin intermediul vibratiilor, care se misca ca si cum s-ar transfera de la un nivel la altul.

Aceste experimente de radioelectronica efectuate de noi de aproximativ cincisprezece ani trateaza efecte mult mai importante decat  cele fizice, din moment ce intreaga materie este la baza vibratie. Concluzia evidenta la care se ajunge este ca starea de bine este rezultatul armoniei in sistemul complex de vibratie care implica structura organica a corpului.

Cauza radicala a bolii, potrivit convingerilor noastre, pare sa existe in profunzime, intr-un camp sub-atomic asupra caruia activitatile gandului joaca un rol fundamental.

O noua era istorica incepe si in domeniul psihiatriei!

 

Nerespectarea originii si a scopului esential al prezentei noastre pe Pamant, trimite Umanitatea spre erori culturale infricosatoare, din care doar putini reusesc sa iasa. Celorlalti li se impune in continuare orbire culturala, minciuni stiintifice, suprapunere a valorilor, si, ceea ce este mai rau, depistari religioase. Se recurge la persecutii, sacrificii umane, razboaie sfinte, jafuri, genocide, dueluri si moarte.....foarte multa moarte!, toate acestea doar pentru ca astfel de devieri sa domine.

Pana nu va ajunge sa se identifice cu adevarata sa origine si cu devenirea sa escatologica, Omul simte instinctiv necesitatea de a se agata precum naufragiatii, de crezuri religioase de diferite origini si de divinitati stiintifice inexistente. – Tocmai aceasta staruinta a sa in cautarea de pseudo-culturi demonstreaza ca Omul nu poate renunta la identificarea cu D-zeul suprem, dar greseste, intrucat acest principiu il cauta in afara, si nu in el insusi. – Forta ce-l impinge in afara granitelor propriei Vieti – pe cat de incredibil vi s-ar parea – ia nastere chiar din alimentatia sa, supraincarcata cu alimente acide, si, in acelasi timp, din acea lipsa de nutritie psihico-spirituala de care viata are mare nevoie.

 

Noi ne gasim in dubla situatie de a fi, in acelasi timp, Fii si Tati ai Energiei Universale, care, in timp ce asigura eternitatea sa, o asigura si pe a noastra. Noi – deci – nu putem muri! Nici macar daca am dori!

Conceptia pe care o avem astazi despre moarte, conceptie care s-a infiltrat cu ale sale funeste metastaze in cultura mondiala, trebuie inlocuita radical.

Nu exista moarte, ceea ce numim cu acest cuvant reprezinta doar o schimbare a starii, deci o ulterioara si necesara fecundare, o multiplicare si in sfarsit o polita a eternitatii. Pentru aceste motive, moartea nu poate fi o pedeapsa, ci doar un premiu, cel mai nobil dintre toate.

 

Tineti intotdeauna cont ca energia urmeaza gandul vostru, si deci gandurile sunt alimente.

 

Nu felul de mancare pe care il consumati va nutreste, ci energia pe care acesta o genereaza. Este gresit, de exemplu, sa spunem astazi am mancat lasagne, un gratar sau un peste; ar trebui sa spuneti, in schimb: astazi m-am hranit cu energia generata de lasagne, gratar sau peste.

 

Impulsurile sexuale inflacareaza mai ales persoanele lipsite de forta. Impotentii trebuie sa suspende orice activitate sexuala timp de 3-6 luni, sa consulte un medic cosmosofic si sa practice acest exercitiu pana cand redobandesc forta. Daca se ajunge la erectie – datorita energiei acumulate pe baza acestor exercitii -, practica activitatea sexuala, nu fac altceva decat sa piarda imediat forta cu greu obtinuta. Corpul lor va deveni mai puternic si vor fi in stare sa beneficieze din plin de viata sexuala doar atunci cand vor reusi sa acumuleze o cantitate insemnata de energie si sa uneasca toate canalele energetice intre ele.

 

Nucleele energetice ale lui Stromillo ajuta in general tuturor. Vor fi folosite cu prudenta doar de catre „bolnavi”, fizici sau psihici. Sistemul nostru, la fel ca cel Taoist, instruiesc inainte corpul (soma), apoi mintea (psiche) si doar in ultima instanta se ocupa de dezvoltarea spiritului. Taoismul defineste corpul ca fiind barca sau nava. Un corp perfect este ca o nava perfecta; si o minte sanatoasa este ca un motor puternic. Spiritul este diamantul pe care dorim sa-l ducem la destinatie; la locul ce-i revine. Daca nava si motorul sunt stricate, diamantul nu va ajunge niciodata la destinatie. Deci, daca nu intarim corpul (bineinteles nu cu injectari de vitamine) si incercam doar sa protejam diamantul, acesta va ajunge pe fundul marii inainte de a ajunge la destinatie.

 

1.    Intrucat inima controleaza arterele si venele, Energia (chi-ul cardiac) face corpul sa zvacneasca in sos si in jos (asa cum fac maimutele de plus atarnate de un elastic). Acest sindrom indica ca meridianul inimii este incarcat cu prea multa energie.

2.    Ficatul controleaza tendoanele, deci chi-ul hepatic poate provoca aparitia crampelor la degetele mari si la gambe.

3.    Splina controleaza musculatura, deci cand aceasta este incarcata cu prea mult chi, corpul va fi cuprins de miscari bruste asemanatoare sariturilor pasarilor. Este un semnal ca chi-ul splinei este in miscare.

4.    Plamanii controleaza pielea, deci cand chi-ul acesteia este incarcat, persoana respectiva simte caldura si mancarime in tot corpul, si in special la fata, ca si cum ar fi patruns de un sir de furnici. Este un semnal ca chi-ul plamanilor este in miscare.

5.    Rinichii controleaza oasele, deci energia renala misca scheletul. De asemenea, cand urca in spirala de-a lungul coloanei vertebrale, chi-ul provoaca uneori excitatie sexuala.

 

Cand energia atinge un organ bolnav, aceasta se invarte in jurul zonei respective. Daca suferiti de rinichi, de exemplu, puteti sesiza ca chi-ul se invarte in mod repetat in jurul celor doi rinichi de la stanga la dreapta. In caz de tulburari gastrice sau intestinale, energia se scurge in dreptul stomacului si corpul incepe sa vibreze. In afectiunile cardiace energia se invarte in jurul inimii. Uneori, cardiacii sau hepaticii care practica aceste exercitii si acuza dintr-o data o senzatie de durere sau de apasare in piept, se sperie, gandindu-se ca aceasta meditatie este nociva si sunt impinsi sa o intrerupa. Catorva elevi de-ai nostri li s-a intamplat sa intrerupa meditatia intrucat au fost sfatuiti gresit de medici ce nu cunosteau efectele N.E.S. si deci atribuiau Nucleelor Energetice vina pentru respectivele tulburari. Contrar acestora, aceasta simptomatologie indica faptul ca energia inlatura obstacolele care o impiedica sa curga. Acesti pacienti simteau des bataile inimii foarte puternice sau acuzau dispnee chiar inainte de a incepe practicarea acestora, si, oricum, nu le era frica.

Deci cand incep meditatia nu trebuie sa-si faca griji daca apar aceste indispozitii. Este bine de stiut ca aceasta simptomatologie dispare cand se restabileste starea de sanatate. In consecinta, este necesara continuarea meditatiei; daca se intrerup exercitiile in acest punct, tulburarile vor continua sa apara si se vor inrautati. Cand energia reuseste sa doboare obstacolele la nivelul toracelui, pot aparea voma sau diareea; dar, dupa aceasta faza, se instaureaza o stare de bine ce nu a mai fost simtita pana acum.

 

Recentele descoperiri ale lui Stromillo demonstreaza faptul ca fiecare corp uman, fiecare organ are propriul sau orientament, adica propria sa simpatie sau sintonizare cu un anume punct cardinal.

 

Toti stiu ca Pamantul nostru poate fi definit un enorm magnet, cu polul negativ (semnul -) la Nord, si polul pozitiv (semnul +) la Sud. Si intrucat doi poli de acelasi fel se resping si doi poli contrari se atrag, deci polul pozitiv al unui magnet, sau acul cu magnet al busolei, este atras si se indreapta constant catre Nord, iar polul negativ catre Sud. Descoperirile noastre demonstreaza ca radiatiile emanate de fiecare corp demonstreaza o relatie intima si misterioasa cu radiatiile magnetice ale Pamantului. Se poate spune deci ca fiecare corp are propria sa orientare, are o speciala simpatie sau sintonizare  cu un anumit punct cardinal.

Cu toate ca undele radiante se raspandesc in sens sferic, oricum acestora le place sa se manifeste si se lasa captate mai usor pe linia care le uneste in punctul lor cardinal preferat! De ces Mister!

 

Lucrul surprinzator este ca nu doar corpurile orienteaza astfel radiatiile lor, ci si fiecare culoare, fiecare sunet, parfum, boala si chiar viata si moartea au orientarea lor speciala si lanseaza radiatiile lor catre un punct cardinal preferat!

 

Un domeniu amplu, de o frumusete misterioasa, se deschide in fata privirii noastre. Culorile, in a lor infinita scara de nuante, au propria lor radiatie, si ceea ce este si mai surprinzator este ca si aceste radiatii sunt orientate, adica fiecare culoare, fiecare nuanta are propria sa raza fundamentala! Violetul isi indreapta radiatiile spre Nord, indigoul spre Nord-Nord-Est; turquoise-ul spre Nord-Est, verdele spre Est, galbenul spre Est-Sud-Est, portocaliul spre Sud-Est, rosul spre Sud.

Acestea sunt cele sapte culori ale irisului, sau ale curcubeului; dar oricine stie ca, din diferitele combinatii ale acestor culori, se pot obtine nuante de orice fel, care, chiar daca nu pot fi percepute de ochiul uman, acestea exista intr-un numar foarte mare.

Deci fiecare din aceste culori, chiar si cea mai delicata nuanta are propria sa orientare, si anume isi indreapta radiatiile sale spre un anumit punct cardinal, dintre cele pe care le-am mentionat mai sus, in functie de culorile ce contribuie la formarea respectivei culori!

 

Si albul si negrul, chiar daca nu pot fi denumite propriu-zis culori, au propriile lor radiatii orientate. Albul, ce reprezinta fuziunea tuturor celor sapte culori ale irisului, isi indreapta radiatiile spre Nord-Vest; negrul, care este negativul tuturor culorilor, isi indreapta radiatiile spre Sud- Vest.

 

Fiecare individ are o dispozitie proprie de orientare, sau de polarizare, spre o anume culoare. Acum se intampla aici ceea ce se intampla in cazul magnetilor: doi poli de acelasi fel se resping, doi poli opusi se atrag. Daca de exemplu un individ este orientat catre culoarea rosie, ce isi indreapta radiatiile spre sud, va fi necesar sa-i oferim privirii acestuia imbracaminte si tapiterie de culoare violet (nord) cu nuantele relative. Acest contrast aparent satisface sistemul nervos si formeaza un caracter calm si linistit. Daca respectivul individ ar fi obligat sa priveasca imbracaminte si tapiterie de culoare rosie, acesta ar deveni nervos si irascibil.

 

Sunetul

Iata-ne in fata unui nou camp plin de minunatii. Si sunetul are radiatiile sale!

Nu intentionam sa discutam despre undele sonore, ci de cele mute, proprie fiecarei note: unde, ce dezvaluie legea minunata, precisa si eterna a sunetelor, ce a fost stabilita de Creator.

Fiecare nota are propria raza fundamentala. Do-ul isi indreapta radiatiile spre Sud – Est; nota re spre Nord-Est; mi spre Vest; fa spre Sud – Sud – Est; sol spre Sud; la spre Est; si spre Est – Sud – Est.

 

Poate in sufletul medicului cosmosofic, asa cum si in sufletul fiecarui om, este intiparita o lege a armoniei sunetelor, care face creierul sa vibreze cu anumite vibratii, care sunt radiate catre exterior. Daca vibratiile sunetului se unifica cu aceasta lege, are loc sintonizarea undelor; in caz contrar, acele unde se resping reciproc si operatorul percepe dezacordul.

Poate fi aceasta o explicatie corectas Nu indraznim sa afirmam aceasta; dar posibilitatea de a percepe disonantele unei legi abstracte prin intermediul instrumentelor fizice, ne duce cu gandul la o relatie intima si profunda care ar trebui sa existe intre o lege intiparita de Creator in suflet, si legea universala, pe care El insusi, cu cea mai desavarsita cunoastere, a impus tuturor lucrurilor create.

 

Corpul uman

 

Fiecare organ al corpului uman are propria sa orientare. Inima isa indreapta undele sale spre Vest; ficatul spre Sud-Est; plamanii spre Nord-Vest; rinichii spre Nord-Est; intestinele spre Sud; etc... creierul spre toate directiile.

Este foarte simptomatic faptul ca creierul isi indreapta undele in toate directiile, in timp ce celelalte organe sunt orientate spre un anumit punct cardinal. Pare ca in acest fel creierul doreste sa-si afirme suprematia absoluta asupra tuturor organelor corpului uman, care trebuie sa primeasca obligatoriu de la el comanda si energia pentru a functiona!

 

Pentru cercetarea razelor fundamentale ale fiecarui organ in parte, se aseaza persoana de examinat cu fata inspre un punct cardinal; de exemplu spre Nord, va intinde bratul drept in dreptul umarului, i se spune sa il tina drept cat mai mult posibil si ulterior, cu mana noastra, vom incerca sa-l ducem in jos, daca aceasta manevra o putem efectua cu usurinta, inseamna ca trebuie sa schimbam punctul cardinal rotind corpul celui examinat inspre nord-est si asa mai departe pana ce bratul persoanei de examinat va opune o rezistenta semnificativa la presiunea noastra (Test kinesiologic).

In cazul unui bolnav, a carui inima va trebui sa o examinam, ar fi bine sa fie indreptat spre Est. Daca, in schimb, se va examina ficatul, il vom indrepta inspre sud. Aceasta pentru bolnavii care pot sta drept in picioare. Infirmii sunt intinsi pe pat, terapeutul, dupa orientarea patului cu capul inspre nord si picioarele spre sud, va examina organul bolnav, iar apoi ii va intinde mana rugandu-l sa o stranga cat de tare poate, daca strangerea este destul de energica acela va fi punctul cardinal al organului care se examineaza.

 

Cum functioneaza testul kinesiologic

 

Un dactilograf, cu ajutorul vibratiilor cerebrale, suscitate de gandul sau, misca degetele, apasa tastele, tipareste literele care formeaza cuvinte si fraze, ce reproduc gandurile sale. Astfel scrisul dactilografului este rezultatul unei miscari mecanice a tastelor, miscare ce este comandata si produsa in functie de miscarile, pur mecanice, ale bratului si mainii. Bratele si mainile se misca in acea ordine determinata si precisa deoarece vibratiile creierului suscita o miscare, chiar daca mecanica, a nervilor motori.

Avem deci patru miscari mecanice diferite, ce se produc una dupa alta, dependente una de cealalta: vibratiile creierului, miscarea nervilor, miscarea bratului si a mainii, activarea tastelor masinii. Primul izvor al acestor miscari mecanice este gandul (imaterial, si deci nemecanic); ultimul efect al acestor miscari mecanice este scrisul pe care il reproduce gandul. Este necesar ca persoana examinata sa se gandeasca la ceva ce este adevarat, si vrea, sincer si fara efort sa fie adevarat, permitand vibratiilor creierului sau sa transmita liber si fara obstacole  undele potrivite.

 

Aplicatia frecventei exacte – atat hrana, cat si campuri magnetice corespunzatoare diferitelor organe, etc... – va schimba functia alterata, intrucat corpul, daca ii este oferita oportunitatea, are tendinta de a se reintoarce la modelul original.

 

Culoarea gresita sau hrana eronata tinde sa schimbe frecventa campului de forta electromagnetica a celulei, iar aceasta forta interactioneaza cu cel mai raspandit camp de forta al organului, care, la randul sau, implica intregul sistem; acesta actioneaza apoi asupra campului de forta a corpului in intregimea sa (reactie tipica in lant). Aceasta schimbare duce la oboseala, iar gradul de oboseala duce la epuizare si moarte.

 

Celulele au o anumita capacitate de selectare la primirea  razelor si vibratiilor asa cum au si capacitatea de respingere a celor de care nu au nevoie. Daca celulele sunt lipsite de culoare, ceea ce este un alt mod de a spune hrana, acestea incep sa se depolarizeze si sa-si schimbe frecventa si deci modul lor de crestere.

 

Interpretarea starii de sanatate a unui individ cu ajutorul observatiei cromatice a diferitelor sale organe

 

1.    Prezenta culorii rosii la unghiul larg al ochiului, in apropierea nasului,

indica faptul ca inima este puternica; aceasta prezenta, daca exista la unghiul mic al ochiului, situat in apropierea obrazului si a tamplei, dovedeste ca inima este slabita.

Cu ajutorul culorii bulbului ocular putem stabili starea de sanatate a ficatului, cu ajutorul culorii pupilei starea rinichilor. Culoarea scleroticii indica starea plamanilor, cea a pleoapelor superioare si inferioare starea de sanatate a stomacului.

 

2.    Culoarea unghiilor indica, printre altele, starea ficatului. Acest tip de

examinare ar trebui sa fie insotit de examinarea ochilor. De asemenea, de la culoarea unghiilor este posibil sa obtinem informatii in legatura cu starea de nutritie si starea emotionala a corpului. Medicii turci, carora mai demult nu le era permis accesul la harem, examinau mainile pe care pacientele le aratau prin deschiderea unei anume draperii, pentru a stabili eventuale stari patologice pe baza observatiei unghiilor, devenind astfel adevarati experti in acest tip de diagnostic.

 

3.    Culoarea urinei: galbenul deschis indica starea de normalitate; culoarea

inchisa indica prezenta unor toxine si substante nocive; culoarea rosiatica denota o inflamatie a vezicii, disfunctii renale, probleme cu prostata, prezenta tumorilor maligne. Albul este semn de slabiciune; galbenul de inflamatie.

 

4.    Culoarea fecalelor: culoarea maro indica conditie de normalitate; albul

indica prezenta unor probleme la nivelul ficatului, stomacului si rinichilor; culoarea inchisa prezenta substantelor toxice sau a unei inflamatii a intestinului gros; negrul este semn de hemoragie interna – cu cat negrul este mai inchis, cu atat mai mari sunt tulburarile corpului. Daca viscerele se misca regulat, dar cu un ritm incetinit si se acuza crampe, atunci suntem in prezenta unei colite sau tulburari ale intestinului gros.

 

5.    La observarea pielii, se vor examina atent unghiile incarnate, buzele,

ochii, buzele, mainile, picioarele si trunchiul... Culoarea pielii ne ajuta sa stabilim prezenta excrescentelor, ruperilor, contuziilor, abraziunilor, ranilor. In cazul hipertensiunii sau a altor stari la care vasele sanguine rezulta dilatate, pielea are culoare rosie. In schimb, in cazul anemiei, pielea va fi palida; aceasta pigmentare poate fi atribuita numarului redus de globule rosii.

In cazul tulburarilor cardiace si de respiratie cum ar fi bronsite sau

pulmonite, pielea poate avea culoarea rosu aprins determinata de oxigenarea neadecvata. In icter si hepatita pielea va avea culoarea galbena din cauza cantitatii crescute de bilirubina in fluxul sanguin. Diabetul zaharat, hemocromatoza sau tratamentele prelungite pe baza de arsenic pot altera pigmentarea pielii. Pe timpul sarcinii, poate aparea o decolorare in regiunea abdomenului si in jurul sfarcurilor; in anumite cazuri, tot corpul poate dobandi o tonalitate mai inchisa in special daca este vorba de femei brunete. In prezenta pelagrei, pielea va avea o culoare mai inchisa in palma mainii, pe antebrat, pe fata, pe gat. Inrosirea pe o suprafata intinsa a corpului indica arsuri solare sau scarlatina; aceasta stare, pe o suprafata mai mica, este semn de inflamatie locala. Lipsa pigmentului la extremitati denota probleme de circulatie sau vitiligo. Moliciunea pielii, facand abstractie de varsta individului, este semn de tonus muscular scazut.

Pielea intinsa denota tensiune nervoasa, balonari, edeme sau excrescente.

Pielea uscata poate depinde de varsta, de detergenti, de prurit, de mixedem, de scorbut, afectiuni renale, de o expunere prelungita la soare, sau de lipsa vitaminei A.

Pielea umeda indica excitatie, instabilitate emotionala, febra, supraincalzire.

Lipsa elasticitatii tesuturilor indica prezenta atrofiilor.

Mainile reci si lipicioase sunt semn de circulatie periferica slaba.

Pielea subtire si delicata in jurul ligamentelor indica artrita.

Transpiratia excesiva poate depinde de excitatie, stari de suferinta, supraincalzire, prezenta parazitilor, fracturi osoase, tuberculoza, menopauza, tulburari cauzate de sarcina.

 

6.    Culoarea parului indica starea de sanatate a corpului si furnizeaza

terapeutului informatii largi cu privire la functionarea rinichilor.

Prin intermediul vopselelor de par, pielea absoarbe unde cromatice de lungimi diferite, al caror efect asupra organismului poate fi atat inofensiv, cat si letal. Toata lumea cunoaste faptul ca vopselele pe baza de carbon sunt cancerigene.

 

7.    Culoarea buzelor indica starea de sanatate a buzelor, daca culoarea este

rosu aprins, inseamna ca se produce gaz si acizi in exces, ca exista anomalii ale proceselor de fermentatie ce provoaca o stare generala de inflamatie; daca culoarea este alba, stomacul este in stare proasta; daca culoarea este roz, exista o stare febrila; daca culoarea buzelor are o tonalitate inchisa, suntem in prezenta unei conditii fizice anormale; daca culoarea inchisa apare si in jurul ochilor, se poate spune ca exista tulburari renale sau hepatice; la femeile tinere cearcanele pot fi atribuite menarhei. Daca buzele sunt albastrui sau de culoare rosu aprins, tulburarile sunt in sectorul inimii sau a sistemului circulator.

 

8.    Culoarea limbii poate indica pana la o suta douazeci de stari patologice

sau simptomatologice. In majoritatea patologiilor, limba dobandeste culoarea galbena  sau o albeata. Culoarea galbena indica prezenta unei stari inflamatorii: daca limba apare de un galben uniform, intregul sistem a suferit o incetinire a functiilor sale, iar aceasta stare indica intotdeauna constipatie si intoxicatie. O limba alba indica lipsa inflamatiei; o limba neteda si de culoare rosu inchis indica incetarea aproape in intregime a functiilor renale, iar in acest caz situatia este intr-adevar grava. In cazul unei limbi rosii, inflamatia apartine intregului sistem. Fiecare zona a limbii corespunde unui anume organ: radacina are corespondenti rinichii, partile laterale ficatul, partea centrala stomacul, iar varful inima.

 

9.    Culoarea mainilor: de obicei medicina chinezeasca nu foloseste ca si

tehnica de diagnosticare observarea mainilor, ci pune diagnostic in urma  observarii degetelor.

Culoarea rosie indica raceli; culoarea rosu aprins stari febrile sau inflamatorii; culoarea albastru indica excitare sau frica, o culoare palida indica prezenta scorbutului sau a anemiei. Galbenul deschis nu trezeste preocupari deosebite, in timp ce galbenul inchis este foarte ingrijorator; daca galbenul inchis se extinde si la palma mainii, daca pacientul este copil, acesta ar putea muri dintr-un moment in altul.

 

10.                       Urechea este organul sunetului si al echilibrului. Sunetul nu este altceva

decat vibratie si deci poate fi transformat in vibratie cromatica. Urechea, la fel ca ochiul, reprezinta o multitudine de reflexe, si este deci capabila sa nareze istoria corpului. Nu putem trata in acest volum in mod complet toate diagnosticele ce ar putea fi puse pe baza urechii si a reflexelor acesteia; vom face cateva exemple utile pentru a demonstra raportul subtil dintre diferitele puncte ale urechii si organele corespunzatoare, a caror cunoastere reprezinta un instrument indispensabil pentru cei ce exercita profesia de medic. Urechile au legatura cu rinichii. Daca la nivel fiziologic se inregistreaza hipersecretii de ceara, prezenta puseului, dificultati de auz, aceste stari patologice pot fi atribuite unei proaste functionari a rinichilor. Daca apare prurit la lobul posterior sau la canalul auditiv extern, acesta este semn de productie excesiva de acizi in corp sau a unei stari inflamatoare a rinichilor.

 

11.                       Coloritul – tonalitatile sale cromatice si corespondenta organica; culoarea

pielii indica situatia activitatii cardiace si circulatorii, precum si starea emotionala a individului.

 

12.                       Aspectul exterior; mersul, tinuta, timbrul vocii, limbajul furnizeaza

diagnosticianului un cadru al starii fizice si emotionale a pacientului. Trasaturile fetei pot indica agitatie, preocupare, depresie, epuizare, stres, slabire, obezitate si deformari. O pierdere usoara a greutatii poate depinde de probleme emotive, de dureri stomacale, diabet, tumori maligne, anemie, intoxicatii cu agenti chimici.

Senzatia de tremur poate insemna soc, malarie, calculi renali, intoxicatii cu medicamente sau tentativa corpului de a se elibera de aceste substante toxice.

In baza celor de mai sus ne putem opri putin asupra rolului corespondentei organice in stabilirea diagnosticului diferitelor tipuri de patologii.

Inima rezulta a fi in legatura cu limba si cu pulsul. Starea de sanatate a ficatului se reflecta in limba, ochi si unghii, si in raport cu activitatea musculara. Organele ce corespund stomacului sunt buzele, limba, nasul si pielea. Plamanii sunt in corelatie cu porii cutanati, cu nasul si pielea. Splina este in raport cu stomacul, colecistul cu plamanii, vezica cu rinichii, intestinele cu plamanii.

Toate aceste observatii cu privire la corp vor fi luate in considerare in mod global si nu fiecare in parte, observatia privita aparte putand fi inselatoare.

 

TEHNICI SECRETE DE AUTOVINDECARE

 

Provenim din Causa Causarium –Datorita energiilor cosmosului, lumea statica se transforma in lumea dinamica a vietii

 

IGNORANTA ESTE ALIATUL CEL MAI PUTERNIC AL TUTUROR BOLILOR.

 

Cea mai mare aberatie la care ne-a dus civilizatia industriala prin materialismul istoric este tentativa de a sterge personalitatile umane, uniformizandu-le, iar aceasta doar pentru o stare economica buna: Omul a devenit astfel un numar. Ce conteaza, daca are creier sau daca gandeste, daca iubeste, daca descopera; acesta trebuie sa gandeasca, sa iubeasca, sa descopere potrivit formulelor algebrice, a ideologiei delirante, specie de acefalici: personalitatea, individuala, indrazneata, vioaie, in virtutea sa liberala, nu are valoare; este luata in considerare doar cea colectiva, gri, fricoasa in sufletul sau limitat, franata de un institut dictatorial. Conceptia omului economic ne-a dus la cele mai stranii ideologii: rasismul, spatiul vital, nationalismul, planificarea: toate fiind erori ce duc la degenerarea gandirii, care, pentru o stare ipotetic buna, se multumeste cu anomalia, daca nu cumva inseamna o negare a personalitatii.

 

Stiinta cunoasterii noastre biologice este neglijata de majoritatea oamenilor: aceasta incide mult asupra totalitatii durerilor si lipsurilor sociale. In dobandirea cunostintelor biologice, criteriile stiintei sunt deseori neadecvate sau incapabile; deseori pentru a intelege secretele vietii trebuie sa recurgem la divina putere a intuitiei, acel instrument intelectual care strabate tainicul si penetreaza in misterul nostru. Viitorul sta in cunosterea biologica a noi insine; in functie de modul in care vom sti sa construim si sa nu ne lasam dominati de puterea necunoasterii si a decaderii, medicina academica va putea deveni stiinta viitorului daca va sti sa se foloseasca de toate stiintele si va fi profesata de o multime infinita de prozeliti.

 

In perioadele de aur ale existentei umane, artistii au studiat formele anatomice ale omului; doar cu divina putere a intuitiei lor au luat de la natura acele lumini exprimate in capodoperele lor si acele forme devenite nemuritoare in marmura rece, exprimand si aratandu-ne noua, supravietuitorilor, bucuria dobandita ca urmare a progresului esteticii umane. Omul, in progresul sau, are nevoie ca arta si stiinta sa se alterneze, sa fie reciproce si sa inainteze interdependente catre varfurile cunoasterii. Exista discipline ale dosctrinei umane, in care arta joaca o parte secundara (stiinte brute); in timp ce stiinta rigida si severa este suverana; alte discipline, in care arta se alterneaza cu stiinta, uneori o preceda, daca nu chiar o domina: stiintele biologice si in special medicina. In asa numitul diagnostic medical, mai ales atunci cand suntem pusi in fata raului si lucrurile nu apar in acea lumina in care suntem obisnuiti sa le gasim, apare cu adevarat nevoia de intuitie clinica, citirea fetei, nevoia de arta in forma divina, care de cele mai multe ori nu greseste; face abstractie cateodata de la cunostintele stiintifice, care vor fi apoi analizate. Este nevoie de stiinta, dar harul artei este mult mai util celui care merge la capataiului bolnavului, pentru a-l salva sau pentru a-i alina durerile. Harul artei se dobandeste in parte prin educatie, iar in mare parte datorita orientarilor mintale ale strabunilor nostri directi.

Medicul trebuie sa fie atat artist, cat si om de stiinta si sa dobandeasca acea constructie etica, menita sa-i ofere o imagine sacra in fata oamenilor; sa fie facut sarcedot al acelui minister pe care si-l asuma atunci cand, in epoca primitiva, incerca sa castige bunavointa Divinitatii invocand ajutor pentru semenii sai si nu inoculand virusi in sangele virgin al tinerilor sanatosi. El trebuie sa devina sacerdote al Umanitatii.

 

VIATA IMBOLNAVESTE: DE CEs

PREAMBUL

 

Istoricul are dreptate cand spune ca orice eveniment nu este decat dovada  invinuirii altora care sunt victima acelorasi forte psihologice ce au dus la inchizitia spaniola... Daca acest indiscret individualist va avea noroc, va fi etichetat ca si visator, escroc, sarlatan, medic prost.

Omul de stiinta traditional ridiculizeaza metodologia cercetarii istorice de comparatie care incearca sa evalueze descoperirile ocultistilor sau invataturile indienilor si chinezilor. Acesta, posesor al unei nerusinate necunoasteri, se multumeste sa lase acest tip de cercetare pe mana asa numitei „stiinte inferioare”: istoricul, fizicianul, psihologul, individul cu inclinatii inspre stiintele umanistice; in mod eronat uita ca, cuvintele „sesam, deschide-te” din povestea cu Ali Baba, pana acum considerate de domeniul ocultului, sunt in zilele noastre evenimente obisnuite. Deschiderea pesterii, provocata de cucintele magice „sesam, deschide-te”, se mareste pe zi ce trece ca o vibratie sonora, in fiecare oras, odata cu intrarea in actiune a celulelor fotoelectrice.

Ocultul de ieri pare sa fi devenit maxima stiintifica de astazi. Aceasta afirmatie nu inseamna ca orice lucru etichetat ca si ocult ar fi exact si sacru. Aceleasi fleacuri apasa asupra ocultismului la fel ca si asupra altor discipline. Mitologia, ezoterismul, astrologia, cosmosofia, filozofia, metoda stiintifica, toate strazile duc inspre cunoastere. Cunoasterea este inutila daca nu stii sa o pui in practica, devenind intelepciune atunci cand este folosita adecvat.

Omul, prin meditatie, penetreaza in el insusi si intelege ca descoperirile sale si puterie sale nu ii apartin, dar sunt parte din fortele cosmice ale Universului pe care acesta le individualizeaza in el insusi, cu ajutorul organelor sale vitale : respiratie, etc. Deci cheia vindecarii porneste din interior inspre exterior. Acest principiu difera de conceptiile medicale ale omului occidental pentru care accentul se pune din exterior inspre interior. Doar acum omul occidental a dezvoltat, cu ajutorul psihologiei si a psihanalizei, idei care in India sunt vechi de mii de ani.

 

Viata imbolnaveste, de ces

 

Omul studiat la valori normale, trebuie analizat si in deviatii si alterari ale tesaturii sale; din cunoasterea acestora din urma, putem avea o viziune mai inteleapta a vietii. Uneori, ne este mai de folos patologia decat normalitatea pentru a cunoaste omul. Dupa stabilirea constitutiei, ca si tesatura biologica individuala, personalitatii, ca tesatura biologica sociala, cauzele ce altereaza tesatura trebuie studiate cu acuratete, cu scopul de a le invinge si a le construi mai bine. Cauzele, care altereaza tesuturile noastre, tulburandu-le functia, ajung sa influenteze acele reflexe sociale ce constituie personalitatea noastra. Medicina s-a nascut si a devenit conceptie de aparare; prin cunoasterea cea mai vasta a oamenilor, aceasta a dobandit progresiv continut social. De boala ar trebui sa fie interesata mai mult societatea decat fiecare individ in parte; sa fie interesata mai mult, intrucat suntem constienti ca atat individul are o mare importanta pentru ceilalti, cat si ceilalti pentru individ. Organismul uman se completeaza cu cel social. Omul bolnav trage dupa el alti oameni si viceversa: aceasta este o constatare continua. Conceptia unitara a vietii individuale si colective ne arata ca problemele medicinii ar trebui sa fie sociale.

Cum ne imbolnavims Cauzele sunt de natura complexa; se alterneaza in asa fel incat ramanem perplecsi cand incercam cateodata sa stabilim prioritatile. Viata este rezultatul luptei intre mediu si adaptare. Mediul ofera conditii de viata, dar polueaza viata prin pertubatiile atmosferice (caldura, frigul, umiditatea, seceta) si prin cele nutritive (hrana); din nou in lupta impotriva microbilor, de considerat inclusa in cea dintre mediu si adaptare. Reactionam la mediu prin puterea noastra de adaptare, prin amplul joc al posibilitatilor noastre, prin rezistenta opusa, de noi, cauzelor externe, ce perturba tesuturile organice prin producerea de substante, adevarate arme chimice, care tin in frau germenii patogeni (imunitatea). Adaptarea noastra stiintifica am imbunatatit-o prin dobandirea de notiuni de igiena; am realizat capacitati laudabile de igiena umana, individuala si sociala.

Civilizatia industriala, cu artificiile sale, cu ciudateniile si principiile sale, a privat omul de nenumarate posibilitati de adaptare. Omul respira greu intrucat traieste in aglomeratia urbana; avand timp disponibil, merge sa se intoxice la cinema, in cafenele si localuri similare, locuri nu intotdeauna adecvate acestei atat de neglijata si necunoscuta viata umana. Omul uita sau nu cunoaste importanta enorma a oxigenului pentru sanatate. Plamanii, poluati de praful atmosferic in care se ascund multi germeni si substante toxice, de emanatiile provenind de la fabricile industriale, de nicotina ucigatoare, au devenit bureti impregnati cu substante toxice, a caror viata s-a redus. Omul nu mananca bine, nici din punct de vedere calitativ si nici cantitativ; aceasta epoca a noastra s-ar putea defini, fara doar si poate, ca fiind dominata de mizerie. Aparatul gastroenteric a omului s-a transformat intr-o cloaca putreda si deosebit de infecta. Unde sunt vitaminele, substante instabile, primele transformari ale energiei solare in substante biochimice, pastrate in vegetale si in substantele cele mai hranitoare: cerealele si fructeles Vitaminele sunt primele faze ale transformarii energiei solare in energie chimica: reprezinta primele lumini ale vietii organice ce se inalta catre viata spirituala. Scoala noastra spune ca mancam rau: mai multe substante cu continut fosforic decat cele cu calciu, de aici cariile dentare, caderea precoce a dintilor, alterari ale oaselor si articulatiilor, anumite tulburari neurovegetative si multe alte anomalii cauzate de o alimentatie neadecvata. Trebuie sa mancam mai multe cereale integrale, mai multe legume crude si fructe decat carne; sa ne autoeducam pentru a ne ingriji mai mult de adevarata comoara daruita cu generozitate de mama natura : sanatatea.

Avem datoria de a intelege si pretui mai bine bunastarea vietii, incepand sa ne ingrijim de muschii nostri, de aparatul respirator, digestiv si nervos, daca dorim sa ne dezvoltam mai bine in biologia superioara.

Cunoasterea omului incepe de jos, de la constructia acestuia.

Majoritatea alimentelor se pastreaza in frigider si se conserva in multe alte forme, care nu impiedica alterarea eficientei nutritive. Omul nu mai stie sa se descurce cu adversitatile mediului si cu amplul joc al schimbarilor climaterice. Pielea sa a devenit foarte vulnerabila la calamitatile externe, mucoasele sale, hipo sau avitaminizate, sunt atat de slabite si plapande, incat ofera germenilor patogeni posibilitatea de invinge usor. Imbracamintea neigienica, lumina artificiala care inlocuieste tot mai des pe cea naturala, lumina solara moderata, multe alte artificii ale vietii, ne conduc spre un spectacol oribil si deprimant cu oameni cu fata palida, scofalcita, schimonosita, care se plimba pe strazile oraselor oribile!  Medicul, educat inspre sanatatea si sfintenia vietii, simte o profunda durere in suflet cand vede in continuu aceste umbre umane, acesti suferinzi, vlaguiti, personalitati ofilite inainte de timp, degradate de civilizatia industriala.

Unde am ajuns cu acest rusinos egoism umans Cauzele ambientale ce perturba existenta, cu cei mai diversificati germeni patogeni, reusesc sa ne priveze usor de ceea ce a fost comoara vietii noastre. Poetul Malherbe, adresandu-se imaginii nobile a trandafirului viu, elogia viata efemera, care dureaza: „L’espace d’un matin.” Omul de astazi traieste fericit putin timp si se ofileste imediat: ce sa mai spunem de multe fete tinere, carora le va fi incredintata sarcina sacra de a fi mames

In timp ce toate lucrurile tind catre distrugerea vietii umane, multi se agita sa fabrice medicamente: o intreaga ceata de indivizi se dedica industriei medicamentelor. Stim din biochimie ca multe medicamente invenineaza practic organismul nostru masacrand vitaminele si hormonii indispensabili organelor. Aceasta sarmana fiinta umana, tratata si retratata de toti si in toate felurile, incearca sa reziste in fata acestor greseli; dar ospiciile sunt deja pline, spitalele, clinicile, policlinicile nu vor fi indeajuns pentru primirea bolnavilor, daca nu se va modifica la timp acest stil de viata prostesc, ce da semne de inrautatire. Cine va incepe razboiul impotriva acestor deviatii blamabile  ale traiului socials Printre cauzele ce duc la slabirea sanatatii, poate cea mai importanta este stilul de viata impus sistemului nervos, Mintii. Am creat in jurul nostru un loc infernal de interese. Tot ce este in jurul nostru inseamna viteza, nerabdare, delir senzational mai mult sau mai putin „planificat”.  Obsesia vietii economice de astazi este o serie continua de probleme de rezolvat (dovada actuala criza economica mondiala), de obstacole de trecut, de intrigi de urzit. Mintea tinerilor este supusa de timpuriu unor proceduri mnemotehnice, unei instruiri ce nu mai are ca scop beneficiul si educatia estetica, ci dezvoltarea precoce si rentabilitatea activitatii economice: nu se invata pentru a imbogati Mintea cu multe notiuni utile in vederea formarii unor cunostinte mai vaste, ce vor ajuta la crearea unei personalitati distinse; se invata pentru cariera, pentru a castiga in viata, nu are importanta ce fel de viata ducem. Tinerii invata ca exista doar o viata, cea economica. Continutul estetico-religios-moral al personalitatii conteaza putin: multi zambesc. Din toate partile se repeta fraza, stereotipata vulgar astfel: „Fii practic!”. Viata artificiala din ziua de azi continua, poate chiar se inrautateste: omul a devenit prea monstruos. Stiinta medicala ar putea pune capat acestui curs al lucrurilor: sa ne reintoarcem la dragoste, unica ce va putea salva omul! Unica sursa de bunastare este dragostea, stiinta si increderea in idealurile vesnice de atins.

Omul, pentru a fi eficient, are nevoie de odihna: lucru demonstrat zi de zi de patologii. Gunoaiele de la televizor, grosolania, etalarea, epatarea, celeritatea, agitatia vietii la oras, toate acestea exprima nevoia actuala de senzatie, care ne-a impins inspre o  educare atat de hipersensibila a senzorialitatii, incat am intrat intr-un ritm de viata ce duce la extenuare progresiva,  care, impreuna cu obsesia economica zilnica, ne conduce inspre epuizare si oboseala psihica, intr-o faza amenintator de progresiva si, spectacol cutremurator, aceasta la foarte multi tineri.

In aceste conditii atmosferice schimbatoare, contrare si dramatice, in aceasta epoca sociala actuala in care traim, germenii patogeni sunt tot mai rezistenti, intrucat au rolul de a interveni pentru o selectie mai mare, in detrimentul individului si al colectivitatii: natura nu face discriminari, apara Specia si calitatea vietii.

Cum ne traim viata socialas – Condusi de ura si ranchiuna, de abuzuri si privilegii, de viclenie si demagogie, de abuzuri si aroganta, de samavolnicie si constrangeri, de subterfugii si mistificari, de ipocrizie si rautate. Putini gandesc, si mai putini sunt cei care stiu; fiecare cu propriile ambitii; fiecare doreste bunastarea proprie. Unde sunt altruistii, inteleptii, binevoitoriis – Pentru a fi altruist, intelept, binevoitor, atribute neglijate de omul social contemporan, e nevoie, intai de toate, ca omul sa fie bine construit, sa posede acea sanatate organica si psihica, pe care nu ne-o inchipuim; unde aspectul prosper al omului, chiar si cel atletic, va putea fi expresia falsa sau disproportionata, cand personalitatea nu participa la acea extraordinara sinteza umana, ce se arata in euritmia tonusului muscular, al tonusului nervos, al sentimentalismului, afectivitatii, idealismului si vointei.

Valoarea omului se masoara dupa ajutorul pe care-l ofera aproapelui sau, dupa binele facut altora, dupa valorile sale si aporturile sociale.

Ignoranta doboara omul; e nevoie de educatie pentru a ridica Umanitatea suferinda, saraca, slabita si doborata de nenumaratele mizerii ce „polueaza” viata sociala.

Foarte multi ar trebui sa cunoasca necesitatea hranei din punct de vedere cantitativ si calitativ; sa invete cum sa creasca copiii, adolescentii, pentru construirea vietii organice, mintale si sociale. Copiii si tinerii care nu au aportul necesar de hrana, vitamine si minerale, ce nu se alimenteaza cu toate acele substante necesare plasticii sau biochimismului, functionalitatii, randamentului organelor, vor ramane deficitari toata viata, chiar daca, dupa ireparabil, va urma abundenta.

Geniile, oamenii geniali, importanti se nasc inca in anumite epoci, stabilite in erele istorice ale mediului social si mediului geologic si cosmic. In erele decaderii, a umilintei, straluceste, pe plan social, omul comun, mediocrul; Cei Importanti intra in tacere. Fiecare epoca are personajele sale reprezentative. Razele chimice ale soarelui, expresia principala a puterii cosmice, spre deosebire de cele calorice, au o actiune determinanta asupra poligenezei faunei si a florei si a geniului uman. Energiile cosmice au ritmuri ciclice diferite; au importanta diferita in istoria biologica in general si a omului in special.

Misterul erelor ascensiunii si decaderii deriva din cel ambiental-geologic si cosmic si din cel social, in evolutia lor istorica; acestea reprezinta gloriile, victoriile si infrangerile luptelor umane.

In relatie cu mediul geologic, omul este considerat o individualitate, in relatie cu mediul social, o personalitate. Individualitatea si personalitatea se castiga in mediu; acestea sunt proportionale cu valorile negative sau pozitive, obtinute de-a lungul propriei vieti organice, psihice si sociale. Noi suntem, in buna parte, produsul trecutului nostru, derivati directi si indirecti, apropiati si indepartati ai stramosilor nostri.

Astazi, Umanitatea este obosita, doborata de propria-i civilizatie. Ce putina capacitate de atentie au tinerii si adultii! Ce putin idealism au oamenii! Cata sete de castig, de aur, in vastele categorii sociale; cata ambitie si arivism in oamenii politici, si ce putina credinta si vointa in educatori, in invatatori! Este un cadru social degradant, ce trebuie sa-i stimuleze pe cei puternici sa reia lupta, intreprinsa si condusa dupa valorile superioare, si nu dupa cele comerciale, egoiste, ce denota o viata sociala joasa, vulgara.

Pentru a putea continua cu insanatosirea tesutului uman, cu imbunatatirea totala a vietii, poluata si stricata de substante toxice, de germeni, de multe conditii neigienice, de alimentatie insuficienta si irationala, de munca excesiva, de activitati sexuale frenetice ce nu mai pot defini imperecherea dintre barbat si femeie coit ci „spintecare”.

Distrugerea la timp a focarelor neoplazice este un lucru destul de problematic si de putine ori util (poate doar atunci cand a existat o eroare de evaluare). Cine va reusi sa distruga un trecut biologic ce s-a depus in acest tesut sau in celalalt, in aceasta regiune organica sau cealalta, ce reprezinta totalitatea multor erori, evenimente, anomalii patologice, semanate de-a lungul vietiis Asa cum tuberculoza este boala sfarsitului oamenilor si reprezinta valorile biologice ale unei lupte globale, organice si mintale, la fel si neoplasma maligna demonstreaza infrangerea biologica, conflictul dintre tesuturi ce se manifesta prin lipsa de armonie si de energie a organelor, acesta dependent de acela (tuberculoza): in amandoua cazurile omul plateste – la propriu – erorile unei lupte rau conduse, de cele mai multe ori de altii, nu de el insusi. Omul este victima ignorantei sale si a altora – aceea specific biologica-; suntem apropiati stramosilor si  tesutului social; cu ajutorul Eugeneticii vom repara erorile noastre si ale celorlalti, vom incepe o lupta menita sa stearga ignoranta sociala.

Statistica spune ca din anul 2000 si pana azi numarul neoplaziilor constatate aproape s-a dublat, si in special cele la creier si colon!

Stiinta biologica, impreuna cu cosmosofia trebuie sa impuna un nou sistem de viata, sa ne reintoarca la conceptia sanatoasa a existentei, sa reeduce personalitatea si corpul, sa ne creeze adevarata conceptie de a trai. Omul sanatos, cinstit, intact, care traieste viata natural, nu va fi niciodata invadat de tumoare: Natura il apara si il premiaza pe cel ce respecta si traieste dupa legile sale.

 

Inainte de a vorbi despre tiroidita Hashimoto, as proceda cu precautie in formularea unui diagnostic ireversibil si previziuni catastrofice.

Conform celor demonstrate in repetate randuri de noi, excesul de zahar in urina indica doar glicozurie si nu neaparat diabet, care este boala caracterizata prin exces de zahar in sange. Organismul are nevoie de carbohidrati, iar lipsa acestora ii dauneaza in mod sigur. Este afectata regiunea tiroidiana, se reduce activitatea pulmonara si circulatia sangelui.

Metabolismul si nutritia au de suferit. Lactoza, galactoza, glucoza, fructoza, dextroza si levuloza au formula chimica CHO, dar exista o diferenta vitala intre caracterul dextrozei si al levulozei in raport cu polarizarea luminii. Galactoza si dextroza sunt dextrogire, adica rotesc planul de polarizare a luminii spre dreapta. Levuloza este levogira, adica  rotesc planul de polarizare a luminii spre stanga. Zaharul neasimilat este dextroza. Levuloza este consumata in interiorul tesuturilor si ar trebui inclusa in dieta diabeticilor intrucat franeaza lipsa de carbohidrati.

Cauza principala a diabetului este functionarea insuficienta a  sistemului limfatic. Limfa are un rol important in procesul de asimilare si nutritie. Din moment ce este vorba de o tulburare cronica, culoarea indicata este galbenul lamaie (ce activeaza limfa). Aplicati, deci, galben lamaie pe plexul solar, dupa aceasta aplicati tratamentul cu galben; apoi tratati ficatul cu culoare albastra, iar apoi plexul faringian cu culoarea indigo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  

Evaluare: 4.0/5 (2 voturi)

Arhiva fisiere

©2019 Fundatia Medicala Romana. Toate drepturile sunt rezervare.
web developed by ArtDevs.com