European Medical Foundation | MANUAL DE LOGICA CLINICA BY MARIO MICHELANGELO STROMILLO

EUROPEAN MEDICAL FOUNDATION

                   "HIPPOCRATES"

ATHENEUM COLLEGE OF MEDICINE

European Medical Foundation is a member of World Federation of Research Institutes of Washington USA

 Rss
Pagina principala / Noutati editoriale / Publicatii / MANUAL DE LOGICA CLINICA BY MARIO MICHELANGELO STROMILLO
 

MANUAL DE LOGICA CLINICA BY MARIO MICHELANGELO STROMILLO


Ura este modul de exprimare a unei activitati ingreunate. Noi uram pe acela care se opune, precum o bariera, in calea  noastra, si care incearca sa ne rapeasca succesul sperat.... o invidie intensa impotriva unei persoane care urca la inaltime pe cheltuiala noastra, si care apoi se tansforma in ura.

Daca am sti intr-adevar citi cea ce este scris in palma noastra am putea recunoaste pe langa destinul individului si destinul umanitatii. 

 Am gresit folosind boala ca pe un agent terapeutic (in vaccinari) fara a stim sau macar fara  a emite ipoteze intrebandu-ne ce poate fi boala.

 

Am putea spune mai degraba ca  bombele atomice, exploziile nucleare sub pamant, sub apa sunt mai putin daunatoare de cele atmosferice, este o absurditate criminala care se naste dintr-o iluzie a omului de a trai pe Pamant, in timp ce nu si-a dat seama inca ca omul nu traieste pe pamant ci pe suprafata scoartei si in acel sistem energetic numit Pamant  care pleaca de la nucleul terestru pana la limitele atmosferei.

 

Perforarea scoartei terestre pentru a ajunge la nucleul planetar este o eroare care nu este necesara deoarece in mod sigur tulbura dezordonat sistemul energetic terestru , atmosfera, suprafata scoartei si straturile de sub scoarta.

 Am gresit   evaluand miscarile naturale in baza  legilor aproape valabile a miscarilor artificiale.

Ar fi fost mai bine sa evaluam miscarile artificiale enorme, complexe in baza miscarilor naturale extrem de simple.

 Avort voluntar egal cu sinuciderea sociala:

Teoria a relativitatii si a  Prevalentei  au demostrat ca intr-un  ovul fecundat  forta spatiului – temporal exista inca de la inceputul sumei biologice intre elementul masculin si elementul feminin care masoara o forta nucleara dinamica si evolutiva bogata si puternica prin cantitatile motrice capabila sa diferentieze, sa transforme, sa plamaduiasca un corp avand o greutate de cca 70 kg, si deci sa se transmita ereditar pe lunga cale a generatiilor urmatoare regenerand multipli de 70 pana la cantitatea echivalenta a multor tone de materie.

Multiplicand forta nucleara care se gaseste intr-un ovul fecundat, printr-o multime de avorturi legale sau ilegale chiar daca acestea se intampla intr-o asa zis-a societate civilizata, rezulta ca in fiecare an se intampla in acea societate echivalentul unei crime belice sau nucleare.

Si pentru acelas motiv si din aceleasi considerente mai apoi o crima de razboi sau nucleara este de temut, ca si violenta unei epidemii,  si ne face sa admitem ca fortele nucleare continute in ovulii fecundati sunt destinati sa mareasca incidenta cancerului care a devenit termenul ultim a tuturor bolilor.

 Este adevarat ca,  cancerul este mai bun decat noi:  si de fapt exista pentruca noi suntem mai rai decat cancerul.

 Majoritatea  problemelor osteopatice privesc  discurile intervertebrale;  aceste strivindu-se, comprima  nervii care din maduva ajung aproape la toate organele, alterandu-le  functionalitatea lor.

 In conditii de  serie, se ajunge la o adevarata boala pe care stiinta inca nu o cunoaste, dar care de fapt exista, pe care noi am denumit-o SIVC, adica Stromillo Infiammation of Vertebral column). 

Cauza este urmatoarea:  nervii comprimati ce pleaca de exemplu de la  coloana vertebrala la stomac vor produce o proasta digestie(frecvente sau cronice); dar din latura opusa, aceas iritatie va produce repercusiuni pe toata lungimea coloanei vertebrale,producand multe alte simtoame precum durerea de cap, ameteli, probleme la ochi, sau la urechi, insomnie.

 Marea majoritate a persoanelor care incep sa aiba nevoie de ochelari ar trebui sa intre in aceste cazuri, special daca”imput” (inceputul problemelor) isi are resedinta in anumite locatii unde se observa o strivire sau o deviere la nivelul vertebrelor  cervicale; dar mai exista si “imput” la nivelul dorsal sau in zona rinichilor; (adese ori fiind simultan la cele doua).

Lista  simtoamelor care incet incet se acumuleaza este foarte ampla: durere de cap, degradarea capacitatii vizuale, (necesita  folosirea  ochelarilor) zgomote in urechi (tinnitus) , ameteli,

labirintita, necoordonari motorii, probleme digestive, ficat marit, gras, (tendinta  de a se forma calculi), probleme la plamani, ecc.

Autorul insasi a fost cel care s-a ocupat primul de aceasta cercetare de care este vorba mai sus, tratand intr- un singur an mai bine de douasute de cazuri destul de grave avand ca rezultat o vindecare totala..

In cercetarea  cauzei  cancerului nu s-a vrut ascultarea  avertizarii marilor maestrii ale stiintri medicale care au  sustinut intotdeauna  ca:  cauza bolilor  se afla in orgnismul uman si nu in  agentii externi , adica din faptul ca boala canceroasa avanseaza deoarece omul se da inapoi. De aici a derivat o urmarire a virusului, a substantelor toxice, a traumatismelor adica a cauzelor secundare, intrucat este nevoie ca azi sa restabilim increderea in opinia publica dezarmata si sceptica in fata numarului crescut a cauzelor cancerului.

In definitiv a combate  cancerul a ramas numai o singura stiinta medicala, cu mijloace putine, necesitand rezultate imediate, ravasit de dezordinea politica si dezorientat de cancerul social, contagios pana la punctul de a misca autoritatile politice internationale pentru a  determina campanii, dar din pacate insuficient  de curajoasa pentru a actiona in campul cercetarii pe calea  biologica chiar si in contrast cu legile fizicii, puternic prin faptul ca  principiile  biologiei sunt legi ale naturii si legile  fizicii sunt legile omului; si nu este suficient de libera pentru a putea folosi in cercetarile sale acele ipoteze de munca care au garantat succesul stiintelor fizice.

Potrivit parerii noastre lipsa solutiei referitoare la problema cancerului se datoreaza pricipal faptului ca a fost considerat ca un obiect al unei stiinte medicale, in timp ce problema cancerului s-a dovedit a fii o problema biologica, mai bine zis o problema biocosmica, si pentru solutionarea lipsurilor fie stintifice fie medicale fie alte stiinte biologice una fiind teoria si una fiind metodele adecvate.

 

 Originea manifestarilor canceroase:

Inceputul manifestarilor care in ziua de azi poarta numele comun de cancer se pierde in originile umanitatii ; de unde vine si cancerul animal , cancerul vegetal care nu se deosebesc prea mult de cel uman; a fost ultimul care a aparut pe suprafata terestra, mai degraba am putea spune ca boala canceroasa exista inainte  de aparitia omului....

Pentru a solutiona problema cancerului trabuie sa luam la cunostinta cele ce urmeaza:

Materia corpului uman , animal si vegetal si anorganic este intotdeauna alcatuita dintr-o suma diversa asezata divers compusa din elemente prime energetice (integrale energetice) compuse din energie si din materii anorganice cuprinse in tabelul lui Mendeleev corespunzand numerelor atomice de la Z:1 Hidrogen la numarul Z:103.

O manifestare cancerogena incepe intr- un corp organic (si uman) atunci cand  in acel corp se instaureaza, printr-un efect de energii  succesive ,o carenta absoluta de macar unul din acele grupe de energii numerice in  combinatia lor cea mai simpla energia elementara nucleara care duce la carenta in acel corp prin efecte functionale sau materiale  ale acelei unitati energetice care sunt o manifestare  imateriala sau materiala formala sau neformala, ecc.

 Asadar este adevarat ca pentru a putea urmari evolutia biologica a grupelor energetice elementare a tabelului lui Mendeleev prin planuri minerale anorganice, vegetale sau animale, antropice pana la unitatea constitutiva a nucleului mintal al omului a fost necesara contituirea unei metode stintifice numite biologie integrala diversa, paralela cu bioenergetica rationala a francezilor,a teoriei Sistemelor Fundamentale a lui Von Bertalanffy, la Sociologia biologica rationala a  Rusilor, la Sinergismul mental a Nucleelor energetice a lui Stromillo 1990.

Dorind sa dezvoltam tema noastra fixandu-ne doar pe radacinile cancerului  implica o limitare fortata si indispensabila dimensiune fizica-biologica a omului: “Nu exista cauza sau fenomen sau vietuitoare care sa nu aiba  radacini, si nu exista radacini  care sa nu  aiba un rol fundamental in sursa oricarui eveniment, imediat sau viitor.”

Din pacate cu cat se zareste orizontul intuitiv al omului, cu atat se reduce capacitatea sa de a intelege legatura cu obiectul cercetarii sale la radacinile pe care-l determina :

si astfel cat de indepartate par distantele intre radacini si fenomenele interesate, incerdibile sau neverosimile  ce apar intre cei doi poli urmariti de cercetarea noastra.

Cel ce experimenteaza, in incapacitatea sa de a depasi zona fizica-biologica a bolnavului ; deoarece el insusi este victima  inselaciunii culturale care domina lumea, deoarece din-totdeauna este lipsit de nutritia mintala si spirituala care limiteaza zona vietii deoarece este orbit de acel sentiment de filodoxie  pe care l-am amintit deja, acest cercetator modern –asa cum spuneam -  nu reuseste sa-si dea seama de interconectarea dinte omul fizic si omul spiritual: dimpotriva , de multe ori nega incapatanat existenta  unei super marimi umane si ajunge sa reduca bolnavul la o singura dimensiune  fizica-biologica-senzoriala.

La acest punct bolnavul in mainile cui estes

Voi credeti ca un pescarus ar putea extrage din mare un peste de douazeci de chilograme si sa-l transporte in cuibul sau –ca sa faca acest lucru ar trebui sa se transforme in vultur.

Este oare cineva dispus de a crede ca patrimoniul spiritual al medicilor este egal – simbolic-cu puterea unui vulturs

Noua ne pare cat se poate de clar  ca tratamentul si vindecarea cancerului cer interventia  unei participari spirituale pe care numai bolnavul poate sa o faca, acest om trebuie sa aiba o re trezire spirituala pe care numai medicul poata sa-l produca prin propriile sale energii interioare  care – priveste ! – in loc sa se epuizeze se multiplica.

 

Daca terapeutul este lipsit de aceaste bogatii, acel bolnav va muri de cancer cu toata chimioterapia, iradierile, bisturiul, recomandarile, rugaciunile si binecuvantarile.

Sa revenim deci.

Cercetarea noastra porneste de la o definitie pe care medicina moderna o da despre cancer. Iata-o !: “este o  neo formatiune patologica de substanta vie care creste nelimitat. Ea rezulta din aparitia si dezvoltarea celulelor patologice cu diverse caractere peculiare , datorita deviatiei de celule dintr-un tesut normal in elemente numite canceroase sau tumorale, care nu se mai supun  regulilor care guverneaza armonia si echilibrul organismului. Celulele cancerigene se multiplica dezordonat, creand intr- un organism sanatos o colonie in crestere continua de celule atipice.

Aceasta colonie creste in mod indefinit conservand tipul celular tumoral distrugand tesuturile sanatoase si normale”.

 Recitind cu atentie aceasta definitie, apare evident ca la inceputul procesului cancerului se observa o  “nesupunere”, adica o “revolta” contra unei anumire reguli si ca armonia, fiind la baza fiecarei forme vii, se altereaza fiind dezechilibrata.

De ce se intampla acesta revoltas

Medicina moderna nu are nici un raspuns convingator; Cunoasterea da.

 Cuvantul tumoare deriva din verbul latin “timeo” care insemna a te rascula . (   ) – Sa ne amintim de celebrul strigat de alarma a lui Cicero din  Senatul  Roman: “Galliae tument” -  Galii s-au rasculat!

Intr- un determinat district organic al bolnavului de cancer, intr-un anumit numar de celule “tument” , adica sunt  in revolta.

Dar de ce sunt rasculatis – contra cuis

Iata doua intrebari pe care ar trebui sa le puna fiecare cercetator

Analiza unui fenomen poate porni numai dintr-o cercetare profunda si completa a radacinilor fenomenului insasi, daca se vrea rezolvarea unei situatii patologice, care in cazul  cancerului si a drogurilor a cuprins dimensiuni mondiale.

In mod echivocabil,  radacinile unui  fenomen se intind peste aparente, adica sunt oculte, dar nu din acest motiv sunt de ne gasit sau  inexistente.

Cand  mancam, bem si respiriam, toate celulele noastre au facut acelas lucru, de fapt ele cer de mancare, de baut si oxigen.

Dat fiind ca nu suntem animale ci fiinte umane dotate cu gandire, ne face sa credem ca atunci cand gandim si celulele au absorbit gandurile noastre o respingere a acestor substanze si in cele din urma moartea mai mult sau mai putin imediata si intotdeauna insotita de suferinte atroce

Asa cum celulele nu sunt indiferente la calitatea alimentelor si ne  “premiaza” daca sunt conform legilor fiziologice si ne “pedepsesc”  daca nu sunt corespunzatoare, ajungand la ADN, adica la centrul fiecarei celule. Apoi viteza de distributie a gandurilor, din  partea Sistemului Nervos Central, ajungand pana la respiratie.

Admitand ca alimentele sunt bune si dorite,  puterea nutritiva va rezulta buna, dar poate fi afectata de prezenta de energii mentale distructive  activate in sediul celular cu putin timp inainte de hrana si de respiratie; dat fiind ca gandurile au o putere, intr-un sens sau altul, infinit superioare decat alimentele, o demonstreaza faptul ca “Camera” ganditoare este situata in culmea  structurii umane, si nu sub anus, cum au crezuti foarte multi.

La acest punct este destul de usor sa intelegem ca raportul om-celula este identic cu raportul  Rege – popor. Istoria este plina cu astfel de episoade sangeroase in care Regii sau Reginele au fost ucisi de mana conjuratilor, decisi sa suprime  tiraniie  monarhiei lor deoarece au suferit nedreptati de orice gen.

Din alte tari si din alte istorii – in epoci diferite – vom vedea alti Suverani a caror viata a fost  caracterizata de o adevarata iubire fata de supusi , sub forma  de legi intelepte, tribute egale si repetam iar: de o mare , mare IUBIRE.

 Chiar si un handicapat reuseste sa intuiasca ca daca intr-un organism sanatos, un grup de celule se revolta, ceva nu functioneaza la “Guvernatorul” lor si  “acest ceva” nu poate fii  decat in zona nutritiei si activitatii de gandire a individului respectiv

Si nu ne trebuie mult pentru a intelege ca –comportamentele omului, azi in continua stare de  “revolta” contra lui insasi si contra ecosistemului deriva  din cea ce mananca, de cum resoira si de cum gandeste.

Balivernes – Pentru  ignoranti, da ; dar pentru cel ce scrie, este deja  cert,  sunt adevaruri inacceptabile care rastignesc Conducatorii-poporului,  Capetele -savantilor si Stapanii –sufletelor aratand nulitatea inteletualilor cuprinsi de delirul grandorii.

Este constatat  faptul ca viata biologica reactioneaza potrivit hranei fizico-mentale cu care o dam si dupa ce a intuit ca raportul om-natura este si el identic cu cel al omului-celule, nu este nimc ce sa ne minuneze atunci cand  forte imense ale mediului se  “rascoala”  in om, restituindu-i -  cu generozitate -   violentele suferite.

Se constituie astfel o spirala fara sfarsit de “rascoale” din care nu se pot naste decat altele si mai multe capilare de“rebeliuni”.

Pentruca ne grabim sa ajungem sa demonstram cum se vindeca cancerul , cum ar fi posibil sa se nasca cancerul la om, la plante la animale si in mediu; va aratam o serie de cele mai raspandite “rebeliuini” pe care umanitatea o produce in fiecare zi, cu voiosie:

 1°)  - Nutritie ce nu e conforma cu  legile  Naturii

2°) – Activitate de gandire distructiva. Lipsa hranei pentru minte si pentru spirit.

3°)   - Avorturi.

4°)   - Discriminari rasiste.

5°)   - Poluarea ecosistemului.

6 °)  - Orice forma de violenta asupra copiilor.

7°)   - Distrgerea padurilor.

8°)   - Masacrul  animalelor terestre.

9°)  - Masacrul marilor pesti, pescuitul contra Naturii.

10°     -Forarea muntilor si subsolurilor

11°     -Razboaiele, revolutiile, grevele.

12 °    -Orice forma de persecutie.

 Sa ne oprim aici, dar lista poate continua fiind cu mult mai lunga.

Deci,  mintea umana a sosit in punctul de a produce o inlantuire de delicte, unele mai mult sau mai putin justificate de o falsa logica si de o falsa cunoastere a vietii. Aceas minte apoi se lamenteaza atunci cand intr-o parte se iveste cancerul care are atat de multa vointa de a ucide.

Semanand atatea  “rebeliuni”, ni se pare just sa se iveasca atatea tumori.

Acest lucru nu e ghinion ci o suprema justitie - suprems giustizia!

Asa precum fiecare destindere produce placere, fiecare tensiune continuata produce sens de durere si de disperare

Un individ care traieste inactiv in corp si in intelect, deci  denutrit material si moral si nu hraneste celulele sale, este destinat sa moara prin  moartea celulelor sale .

Pentruca toate energiile sale sunt distruse prin decadenta moleculelor moarte, omul devenind tot mai debil si saracit pana cand viata va disparea complet.

Niciuna dintre operele  medicale nu s-a  ocupat pana acum de aceasta moarte cea mai cruda, adica moartea facultatilor unui corp viu: si totusi acesti bolnavi merita aceasi ingrijire ca si cei a caror celule sunt distruse de tumori canceroase

A excita tot aceleasi grupuri de celule ganglionare ce sunt stimulate de organele noastre de simt, dar si pentru acele grupuri de celule asupra carora este fondata viata noastra psihica

A excita tot acele grupuri de celule ganglionare fara a le acorda acestora nici o pauza, distruge facultatile de reconstruire a energiei si materiilor de tensiune. Intra atunci o epuizare incat nici o atractie nu mai este capabila sa produca tensiuni. Acest lucru explica psihologic de ce ocupandu-ne prea mult de acelas lucru ,obositi si fara vlaga, e ca si cand putem deveni indiferenti fata de persoane si lucruri, atunci cand ne intereseaza un lucru nou.

  Comuniunea i Crestinilor, potrivit unei  logici elementare, ar trebui sa reprezinte unul dintre cele mai puternice vaccinuri antivirale existente azi, existente pentru noi muritorii; nici un  medic nu l-a mai prescris ; de ces

 Pentru nu a gresi in prepararea bucatelor : Lucrati in bucatarie si lasati-va inspirati de Cristos! Nu veti mai gresi niciodata!

Poate ca nu va este cunoscut principiul universal potrivit caruia fiecare lucru este o manifestare diferentiata a unui singur Principiu, si acest mare adevar isi gaseste confirmare si in arta culinara.

 Functia bipolara a mintii confirma, in campul nutritional,  figura sa de o adevarata autoritate, in inter relatiile dintre  Spirit si Corp.

Daca este adevarat ca mintea ne spune ce mancam maine, de exemplu, o farfurie de  spaghete cu scoici, trebuie sa fie tot atat de adevarat ca numai ea poate dispune de o buna  “mancare” pentru Spirit. In ambele cayuri insa, asa ca si in alte circumstante, totul este supus  vointei proprii fiecaruia.

 Ce este hrana pentru Spirits

Un bob de orez sau de porumb, un bob de cereale si de o alta sananta, sunt toate fiinte vegetale in stadiu spiritual, sunt deci scopul extrem al activitatii agronomice care au operat a monte pentru a realiza samanta.

Chiar si semnintele deci in special cele comestibile reprezinta containerele de ne inlocuit de framantari spirituale. Disparitia lor aproape totala de pe mesele moderne a lipsit Umanitatea de nutritia fizica si prin aceasta pierdere ireparabila a inceput degradarea intregii Plante si a locuitorilor acestuia.

Fiind mai putine feluri de baza, adica prorpiul acea drojdie nutritiva reprezentat fiind de seminte, este produs mai putin ferment mintal

fermento mentale pentru a alimenta focul Sufletului, si asfel viata devine opaca, dureroasa si fara nici un sens

Germinatile mentale – atunci cand exista-contribuie la o  gestiune sanatoasa din intregul Cosmos: pozitiv sau  negativ potrivit gandurilor bune sau gandurilor rele produse

Momentul cel mai  spiritual din toata  viata este clipa nasterii , fiind acesta sfarsitul ultim a unei energii mentale care a lucrat a monte, din clipa conceperii si pana in ultimul moment de sarcina.

 Reusiti sa vedeti legatura dintr-o samanta vegetala in actul de germinare, un copil ce se naste este samanta primordiala care explodeazas

Samanta creaza un mic spatiu verde in Univers, numit copac.

Samanta primordiala prein  Bing-Bang-ul sau, creaza Universul intreg.

Copilul care se naste va fi  mediator

Intre cei doi

 Vazand transformarile de dupa celebrul Bing-Bang, fiecare fiinta umana apare ca o samanta produsa de copacul cosmic

Cand spunem copac cosmic vrem sa intelegem multimea de manifestari

Daca pe un copac comun semintele produse nu sunt alt ceva decat reproducerea semintei originare a acelui copac atunci fiintele umane la randul lor sunt reproduceri temporare si diferentiate ale Sursei Infinite , care a fost prima samanta dintre toate.

 

Invariabil, noi suntem Entitea spirituala caree traieste o experienta umana. – Potrivit parerii voastre , un castan, un migdal, un cires, ar putea genera fructe diforme hidoase si ne asemanatoare cu cele cunoscute dejas

Raspunsul este un NU categoric!

 

CHIAR SI  CELULA CANCEROASA POATE STA PE CANAPEAUA PSIHOANALISTULUI

 

Substanta vie, fiind alcatuita din electroni, atomi si molecule, este conceputa de noi ca o viziune dinamica progresiva, cu caracteristicile ce rezulta adesea din legile mecanicii, fizicii, chimiei stabilite de stiinta. Concepem gandirea noastra ca un dinamism biologic la superlativ, care se schimba, se transforma, se dezvolta, construieste, finalizeaza  viata. Avem nevoie de forma, de imagine, de reprezentare, de miscare, pentru a ne intelege pe noi insine si pe cei din jur din lumea exterioara.

Imaginea, o forma unitara mai mica a Vietii, pe care o studiem este celula. Exista organisme unicelulare, ca ameba: exista organisme alcatuite din miliarde de celule, ca organismul uman. Celula descoperita de Malpighi, azi se poate observa nu numai din punct de vedere anatomic  la microscop, dar si in realitatea sa vie, adica in dinamismul sau vital , marita astfel incat sa o observam ca si la cinema

Apare ca un organism complex, si ca o substanta simpla  protoplasmatica cu un nucleu pentru  reproducere, si o  membrana semipermeabila care o delimiteaza. Ea este un adevarat laborator al substantei vii, si poseda tot cei trebuie pentru a construi si pentru a reproduce Viata. Celulele, in progres evolutiv, se diferentiaza prin  determinarea unei anumite munci

In  reproducerea lor, stabilesc in celula fiica un asociat, finalizand asociativ  Viata. Nasc agregate celulare care incep  costructia  entitatii biologice tot mai complexe si diferentiate care, in infinita armonie de forme, fac sa se intreveda imensa valoare a vietii noastre; ofera mijloacele  de studiu pentru a  savarsi  biologic  conceperea vietii umane. Agregatele  celulare, care finalizeaza aceas  elaborare, formeaza  tesuturile, prima societate organica. Celulele epiteliale, de exemplu, care au o activitate secretiva, constituie tesutul glandular; acesta la randul sau se diferentiaza in diverse activitati; asa avem celule secretive hepatice, celule secretive pancreatice, celule secretive renale, poate si celule secretive cerebrale, ecc.

Celule similare, agregandu-se, formeaza tesuturile.

Vedem doua mari categorii de celule: fixe si mobile. Celulele fixe sunt de natura epiteliala si in mare parte de natura conjunctivala.  Celulele mobile, care circula in tot  corpul prin navigabilitatea lichidelor organice, au o functie nutritiva, repartizatoare, defensiva (corpusculii sangelui, histogranulociti). Celulele fixe au o functie statica, mecanica (conjunctiva de cimentare) sau secretoare, nervoasa, protectiva de captusire (epiteliu).

Distingem deasemenea celulele in patru categorii: epiteliale, conjunctive, nervoase si musculare, care formeaza tesuturile respective.

Fiecare din aceste  categorii celulare are sarcini particulare si de acea dividem celula epiteliala in:

a) Celula epiteliala de captusire, care tapeteaza suprafata interna a corpului (tub intestinal si alte cavitati, si cea externa (pielea).

 

b) Celula  epiteliala de secretie: sunt acele celule din toate glandele edificului nostru, adevarate laboratoare mai mult sau mai putin importante activitatii noastre biologice.

c) Celule epiteliale neuro-senzoriale (neuroepiteli).

Le consideram ca pe niste celule epiteliale diferentiate,  celule nervoase propriu numite din motive embriologice si functionale. Sa dividem  celulele conjunctivale in mobile si fixe.

Celulele  conjunctivale, cele cu functie trofica,  mobile (eritrocite sau globule rosii, histiogranulocite, trombocite, elementele  sistemului reticulo-histiocitar)  sunt  vectorii de nutritie a intregului orgaanism si reprezinta  mijloacele de aparare contra  germenilor si altora care  provin din lumea externa, a mediului in care traim.  Celulele conjunctivale, cele cu functia mecanica, cele fixe construiesc canavaua de tesuturi ale organelor si scheletului corpului nostru conjunctiv interstitial, fibros, elastic, cartilaginos, osos).

Celula nervoasa, in functia sa complexa are diverse forme artistice. Se poate considera o celula epiteliala diferentiata, care a venit consolidand la maxim explicatiile posibilitatilor noastre biologice.

Celula musculara are doua forme: cea striata si cea neteda

Celula musculara striata da nastere fibrei musculare striate si asa  interdependenta cu  celula nervoasa care se   considera, intr-o ulterioara diferentiere biologica, in imagine simbiotica, ca  o celula neuro-musculara areata.

 Celula musculara neteda, legata la functionalitatea conjunctiva elastica, este interdependenta cu  neuronul  tesutului nervos autonom sau  visceral, de unde si musculatura striata, de aceia este considerata celula neuro-musculara neteda.

Printr-o privire generala si  sintetica rezulta ca, in succesive diferentieri biologicee,  celula unica germinala orienteaza  elalaborarea sa in doua activitati primitive : cele ce vor fi in domeniul epitelial si cele ce vor fi in domeniul conjunctiv.

Tesuturile diverse ale societatii celulare, reprezinta progresiv etapele evolutive ale  substantei vii care cere tot mai mari elaborari a energiilor cosmice si o perfectiune biologica. Ele conform tipului de celule pe care –l reprezinta se distng in :  epiteliale, conjunctive, nervoase si musculare.

Tesutul epitelial se imparte in:

a) epitelial secretiv, care formeaza  tesutul glandular (parenchima), si cu alte tesuturi,  organele si complexele glandulare.

b) tesutul epitelial senzorial (neuroepiteliu), care constituie  sufletul organelor de simt.

c) Tesutul epitelial de captusire care tese captuseala  externa si interna a supletei  corpului (piele, mucoase).

Sub dividem  tesutul conjunctiv in mobil cu functie trofica, si in fix cu functie mecanica si statica.

 

Conjunctivul mobil reprezinta  elementele morfologice ale sangelui (histiogranulocite) care ne apara de asaltul microbilor si ale substantelor  nocive; si acele elemente celulare plastice, care intervin ca sa repare  leziunile noastre organice, suferite din cauza traumelor, sau distrugerii provocate de toxinele microbice si veninuri organice si anorganice.

Conjunctivul fix  este precum  cimentul  edificiului nostru si serveste la formarea   organelor   (stroma), carora le da o anumita elasticitate (fibre elastice) sau creaza  soliditatea scheletica (conjunctiv infiltrat de Saruri de calcar)..

Tesutul nervos este alcatuit din  celule si fibre nervoase, si afilierile sale; el poate fi considerat cea mai evaluata diferentiere a epiteliului, pe langa celulele germinale: ovulul si nemasperma. Tesutul nervos capteaza si folosete energiile cosmice,  celulele germinale sunt depozite de energie cosmica in istoria biologica, de acea masoara timpul  vietii.

Tesutul muscular, in  structura sa striata, alcatuita din celule si fibre musculare striate, se poate  considera o manifestare si o completare a tesutului nervos central si volontar.

Tesutul muscular neted si cel  cardiac se pot considera o  ulterioara transformare de tesut nervos autonom sau visceral.

Dinamismul biologic stabileste   formele  plastice ale  Vietii. Functia face organul,  tesutul,  celula; cea ce face ca tesutul muscular sa fie considerat ca  o emanare a  tesutului nervos: acel striat, de cel  central, acela neted de cel  automom sau visceral, astfel ca in definitiv cele doua tesuturi, esential primare, raman cel conjunctiv si cel epitelian.

Tesutul conjunctiv  cimenteaza (conjunctiv fix) hraneste (hemopoeza), si apara in mod activ viata cu  elementele sale mobile (conjunctiv trofic).

Epiteliul sensibilizeaza (neuroepiteliu), creaza substante nutritive: secretii si hormoni  (epiteliu secretiv si endocrin), apara pasiv  viata (epiteliu diferentiat si specific).

Tesutul nervos, diferit de tesutul epitelial, coordoneaza, dirijeaaza si incheie viata:  correlarile sale majore sau principale exista cu tesutul muscular si epiteliul secretiv.

Tesutul muscular, in partea striata, ghideaza  viata prin comnzi, in mare parte constiente, a tesutului nervos central, in partea neteda dirijeaza viata involuntara prin puterile naturale , kinestezice ale tesutului nervos visceral si a tesutului miocardic; sau prin vointa constienta si naturala a celor doua sisteme nervoase.

Tesutul  neuro-muscular numit  tesutul  vietii ,  in el se intalnesc traiectoriile  reflexelor noastre in lumea sociala.

Tesutul muscular neted este  coadjutor al tesutului conjunctiv si, cu cel cardiac, ramane la dispozitia  dependentelor  tesutului nervos, autonom sau visceral. Apare, din aceasta succinta descrere, faptul ca este imposibil de a separa unitatea  viatii, daca nu in mod ideatic sau schematic pentru a-o intelege

Acest admirabil teren al vietii misterioase in principiu si in sfarsit, ne pasioneaza prin vointa noartra de a cunoaste  structurile ei tangibile, si mai ales  idealul armoniei.

Armonia acestor doua tesuturi principale, conjunctiv si epitelial, costituie abundenta vietii umane si vegetatia sa.

 Lipsa armoniei, lupta dintre aceste doua tesuturi deschide poarta catre neoplasma; in aceasta lupta, cand apare dizordinea celulara, trebuie sa descoprim nemilosul secret al  tumorilor care zac in traiul nostru, disfunctiile organice sunt cedari ale tesuturilor epiteliale inainte de toate.

Viata oboseste in epiteliu si se epuizeaza in elementele conjunctivului trofic.

Saracirea organica ale edodistrofiilor, care se multiplica prin nelegiuirile vietii sociale moderne, se intampla prin deficientele conjunctivului trofic.

Patrimoniul acestor doua tesuturi, conjunctive si epiteliale, determina  timpul,  durata  vietii noastre organice.

Conjunctivul trofic repara si re inverzeste vegetatia noastra. Tesutul neuro-muscular imbogateste viata , construiste  personalitatea noastra, converte in fructe si flori  vegetatia umana. I

Munca noastra este  asistata si condusa direct de activitatea nervoasa,  banchetul  vietii este   pregatit de tesutul epitelial (secretii si hormoni) si de cel  trofic (hemopoieza; acela  digerand si transformand hrana (metabolizand-o), acesta captand oxigenul cu  globulele rosii, prin flacara alimentatoare a vietii.

Cele mai bune vibratii a gandului nostru sunt dimineata, cand lumina radioasa ne inunda si bate pe suprafata pielii noastre pe toata suprafata ei.

Viata s-a bucurat de o odihna bine meritata a noptii, toate activitatile reiau munca biologica in ritm accelerat.

Oamenii sau hormonii raspanditi in glandele endocrine suna trezirea vietii , atunci cand aceasta da semn de incetinire a ritmului sau.

Trioxina hormonul tiroidei este pentru activitatea nervoasa adica cea ce puterea evocatore este pentru  formarea imaginilor mentale.

Hormonul ficatului excita activitatea hemopoietica a conjunctivului trofic, unul si altul sunt considerate factorii tineretii noastre. Hormonii gonadelor (foliculina, testosteronul. Ecc.) creaza  reflexele spinale ale simtului genezic, si pe cai neuronice superioare genereaza iubirea si constinta sexsuala.

Hormonul hepatic. Conjunctivul trofic foliculina si testosteronul, impreuna cu  vitaminele, sunt  notele principale ale  armoniei noastre biologice, atingand varfurile activitatii lor la varsta primaverilor: a re inverzi, a re activa aceste substante inseamna a trai mai inens tineretea, a prelungi viata si de a oferi un ajutor valid construirii structurilor superioare ale sentimentelor si ale gandului

A studia, a cunoaste a desfasura in mod minunat traiul nostru pasioneaza si ar trebui sa intereseze pe toti aceia care au ca scop construirea unei bijuterii care  e viata lor.

           

In una scuola media, durante la lezione di geografia il professore distribuisce a tutti i suoi allievi presenti nella classe, una copia ciclostilata raffigurante il nostro pieneta terra. Avvicinandosi a turno ad ogni singolo allievo gli ordina di strappare la copia in loro possesso, riducendola in mille pezzettini dicendo loro di poi riconporle guardando soltanto il retro della figura, per intenderci la parte bianca del foglio. Dovrete con lo scotch ricomporre il foglio senza guardare  la raffigurazione della parte impressa; avete due ore di tempo per ricomporlo.- sentenziò il professore – poi  firmate il foglio e poggiatelo sulla cattedra. Mentre tutti i ragazzi, molti dei quali in preda ad un certo mal celato panico, un ragzzo si ritirò in un angolo dell’aula, prese tra le mani il foglio e prima di strapparlo, disegnò su retro dello stesso la sagoma di un  uomo   e iniziò la ricomposizione avendo cura di far compaciare i tratteggi del disegno. Trascorsi soltanto dieci minuti l’allievo firmò il foglio perfettamente ricomposto  lo presentò al professore: - “Ecco, professore, ho finito” – il professore non nascondendo una certa perplessità sull’esito della buona esecuzione dell’esercizio, controllò attentamente l’immagine del nostro pianeta. – “Come hai fatto a terminare così rapidamente l’esercizios” Il ragazzo rispose: - “professore, ho disegnato un uomo sul retro del foglio  l’ho ricomposto e conseguentemente alche la parte anteriore del foglio è stata ricomposta perfettamente. Vede, professore, lei ci ha sempre insegnato  che bisogna riformare la coscienza degli uomini se si vuole  migliorare il mondo, quindi  con questo mio “stratagemma” ho voluto dimostrare quello che lei da tempo ci ha insegnato:

Quel   ragazzo di tredici anni era Mario Michelangelo Stromillo.

 

Durante un compito in classe di matematica la professoressa sentenziò: - “Stromillo tu stai copiando dal tuo compagno di banco” – e Stromillo pacato, con  calma sconcertante, le rispose: - “Sì signora, è vero!, sto copiando dalle  reminescenze scolastiche durante gli anni di mia vita,  passata!  No dal mio compagno!” L’insegnante, dopo un attimo di smarrimento, gli rispose dicendogli, Sì, riflettendo bene hai ragione tu!; siamo tutti “plagiatori” perchè attingiamo costantemnte informazioni  e pratiche di comportamento   dalle nostre esperienze di  vite vissute passate. Bravo!

 

Stromillo, uomo  di grande culura umanistica e dotato di proverbiale senso pratico della vita, un giorno vedendo che una sua nipote  adolescente si dilettava a scrivere poesie le disse: - “Anna, perchè scrivi queste righe ora lunghe, ora corte, scrivile tutte uguali se vuoi procedere diritta nella vita”.

 

Caro Sig. Darwin,

 Io discendo da Dio! – Lei, nos

(da una letterina scritta da Stromillo e lasciata sotto l’albero di Natale di casa sua all’età di nove anni)

 

Che dire della sua produzione scientificas La prima edizione  completa della monumentale Enciclopedia di Medicina Biologica comprenderà ben  sessanta volumi monotematici, essa rappresenta un avvenimento unico  al mondo  nel campo dell’editoria e cioè che un solo autore, per quanto bravo possa essere, redigga un’intera encicopedia con tutte le attente e minuziose ricerche che tale impresa comporta.

Attualmente, la prima edizione completa delle sue opere,a cura della European Medical Foundation, comprende circa duecento volumi e quella recente definitiva a cura della World Federation of Research Institutes. U.S.A. comprenderà  ben trenta volumi con gli scritti di cosmosofia, neuroscienze,

matematica biologica, gli argomenti trattatis

Antimateria,medicina esoterica, medicina orientale, agopuntura, alimentazione (spirituale, mentale e fisica), fisiologia,cosmobiologia, bio-matematica oncologica, scienze naturali, commenti medici, lettere ,ricette, consigli, teosofia, religione,psicologia,psichiatria,parto dolce, eugenetica... e un volume dal titolo provocatorio dal titolo: “Da Copernico a Stromillo”. E’ un vulcano in perpetua eruzione. Per la mole delle opere potrebbe competere con Stromillo soltanto il vecchio Democrito, l’ultimo dei presocratici, ma democrito visse quasi cent’anni e stromillo è ancora lungi dal raggiungere tale traguardo.

 

Guarure comunicando con l’Universo 

 

L’Uomo, essendo ospite passeggero su questa Terra, non ha il diritto di “modificare” un bel niente. Egli deve lasciare il tutto così come lo ha trovato.

 

La disinformazione nuoce gravemente alla salute

 

La Natura  non puoi comandarla, ma aiutarla sì

 

  •  

Evaluare: 5.0/5 (2 voturi)

Arhiva fisiere

©2019 Fundatia Medicala Romana. Toate drepturile sunt rezervare.
web developed by ArtDevs.com